|
Recept na Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Recept na Tradiční francouzská polévka Vichyssoise je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Tradiční francouzská polévka Vichyssoise budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 pórky 2 větší brambory 60 g másla 1 a 1/4 l domácího zeleninového (nebo kuřecího) vývaru 250 ml smetany ke šlehání sůl pažitka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Recept na Tradiční francouzská polévka Vichyssoise: Z pórků použijeme jenom světlou část, kterou nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo a kolečka pórku na něm orestujeme dosklovata. Neměly by zhnědnout. Přidáme brambory, promícháme a zalijeme vývarem. Mírně osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum a prováříme 45 minut. Směs necháme prochladnout, rozmixujeme do hladkého krému a necháme dále chladnout. Když polévka dosáhne pokojové teploty, přimícháme smetanu. Po úplném zchladnutí teprve dochutíme solí (horké bychom snadno přesolili) a podáváme studené, sypané čerstvou pažitkou (Na fotkách není, dnes jsem měla jen petrželku, bohužel).
Poznámka k receptu na Tradiční francouzská polévka Vichyssoise: Včera jsem dostala knihu Důvěrnosti z kuchyně od Anthonyho Bourdaina, která začíná chválou této polévky. Měla jsem recept již dlouho vytištěný z Dadalovy kuchařky a připravený k realizaci a tak na něj dnes došlo. Zajímalo mě, jestli to je opravdu taková pochoutka, jak ti Francouzi tvrdí...a je. Vím, že krémových pórkových polévek tu máme již několik... Přesto jsem se rozhodla tento recept vložit, kdyby ho někdo hledal a chtěl si uvařit podle původní francouzské receptury.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tradiční francouzská polévka Vichyssoise, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 18.07.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 4 pórky 2 větší brambory 60 g másla 1 a 1/4 l domácího zeleninového (nebo kuřecího) vývaru 250 ml smetany ke šlehání sůl pažitka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tradiční francouzská polévka vichyssoise,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tradiční francouzská polévka Vichyssoise - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|