|
Recept na Tomatová česnečka
Recept na Tomatová česnečka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Tomatová česnečka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 cibule, 1 celý CZ česnek, 1 plechovka loupaných rajčat v tomatu, špetička kaenského pepře, špetku muškátového oříšku, trochu bazalky, špetka chilli-kdo chce ostřejší dá více(nedala jsem sobě vůbec), kousek nějaké uzeniny(dala jsem gothaj), 1 vejce, 1 lžička šťávy z citronu, trošku oleje, masox(nemusí být), petrželka, sůl. Můžeme použít krutony jak z chleba, tak osmažené rohlíky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tomatová česnečka
Recept na Tomatová česnečka: Cibuli si nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a stroužky nakrájíme na plátky, uzeninu na malé čtverečky. V hrnci na oleji osmažíme cibuli s česnekem, vložíme loupaná rajčata celou plechovku, přidáme koření: kaenský pepř,muškátový oříšek, bazalku, dáme masox, kdo chce polévku ostřejší dá ještě chilli podle svého gusta a vaříme tak půl hodiny. V polovině vaření přidáme uzeninu, ještě vaříme, dochutíme solí, dáme citronovou šťávu, nakonec do vypnuté polévky pomalu vlijeme rozšlehané vajíčko a přidáme petrželku.
Poznámka k receptu na Tomatová česnečka: Recept je improvizace. Kdo rád krutony, může si opéct na oleji chleba, nebo rohlíky nakrájené na kostičky. My jsme je k polévce měli a já je nevyfotila. Polévka je hodně osvěžující a v horkých létních dnech by se dala jíst klidně i studená.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tomatová česnečka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 04.04.2012
- Počet porcí: 2,5 litrů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 1 cibule, 1 celý CZ česnek, 1 plechovka loupaných rajčat v tomatu, špetička kaenského pepře, špetku muškátového oříšku, trochu bazalky, špetka chilli-kdo chce ostřejší dá více(nedala jsem sobě vůbec), kousek nějaké uzeniny(dala jsem gothaj), 1 vejce, 1 lžička šťávy z citronu, trošku oleje, masox(nemusí být), petrželka, sůl. Můžeme použít krutony jak z chleba, tak osmažené rohlíky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tomatová česnečka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tomatová česnečka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tomatová česnečka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|