|
Recept na Tiramisu po česku
Recept na Tiramisu po česku je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
K přípravě Tiramisu po česku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Varianta na "italské téma" ;-) Dlouhé piškoty, 2 kelímky zakysané smetany ZOTT, 1 šlehačka Rama Cremefine, 250 g tvarohu odtučněného, 1 šálek instant. kávy, 6 lžic rumu (popř. mandl. likéru), 1 vanilkový cukr, 5 pol. lžic moučkového cukru Forma na biskupský chlebíček, potravinářská folie, kakao na posyp.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tiramisu po česku
Recept na Tiramisu po česku: V míse ušleháme šlehačku, v druhé míse ušleháme zakysané smetany s cukrem a tvarohem - poté vše smícháme v jednu hmotu. Kávu smícháme s rumem a nalijeme si ji do hlubokého talíře. Formu vyložíme folií a skládáme namočené piškoty v kávě na dno formy. Na ně naneseme připravený krém a ten poklademe opět namočenými piškoty. Dále vrstva krému a opět piškoty, kterými zakončíme vrstvení. Dáme uležet do lednice nejlépe na 24 hodin. Při servírování posypeme kakaovým práškem.
Poznámka k receptu na Tiramisu po česku: Používám ráda zakysanou smetanu ZOTT, velmi často jsem si všimla, že v ostatních jsou zahušťovadla, která tam samozřejmě nechci. Moučník na obrázku byl v lednici jen 7 hodin, rodina nevydržela a chtěla konzumovat :-)) Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tiramisu po česku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Iljusa
- Datum vložení: 13.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené
- Suroviny: Varianta na "italské téma" ;-) Dlouhé piškoty, 2 kelímky zakysané smetany ZOTT, 1 šlehačka Rama Cremefine, 250 g tvarohu odtučněného, 1 šálek instant. kávy, 6 lžic rumu (popř. mandl. likéru), 1 vanilkový cukr, 5 pol. lžic moučkového cukru Forma na biskupský chlebíček, potravinářská folie, kakao na posyp
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tiramisu po česku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tiramisu po česku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tiramisu po česku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|