|
Recept na Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou
Recept na Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g těstovin (kolínka, vřetena, penne frigate...), ½ hlávky většího květáku nebo 1 menší, 100 g dobré suché klobásky (maďarské nebo slovenské), 250 g tvarohu (obyčejného v kostce), 350 g nakládané červené řepy, 1 mrkev nastrouhaná na nudličky nebo na kolečka), sádlo nebo oliv. olej na vymazání zapékací mísy, 2-3 vejce (podle velikosti vajec), 3-4 menší cibule, kelímek husté zakysané smetany, sůl, mletý pepř, bazalková čerstvá nať, nebo petrželka, strouhaný sýr na posypání (Gran Moravia, Eidam, Ementál apod.), několik nakládaných oliv dle libosti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou
Recept na Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou: Uvaříme doměkka těstoviny, v jiném hrnci ve vodě květák rozebraný na růžičky (vodu použijeme na uvaření dobré zeleninové polévky). Suchou tvrdou klobásu nastrouháme nebo pokrájíme na lístky, mrkev nastrouháme jako okurku nebo na tenká kolečka, cibuli pokrájíme na kroužky a květákové růžičky překrojíme a vše vložíme do vymazaného pekáče, přidáme uvařené a studenou vodou propláchnuté těstoviny, nakládanou červenou řepu, přisolíme, opepříme a promícháme. Zvlášť v misce rozníchaný tvaroh s vejci a zakysanou smetanou vlijeme na směs, vsypeme zelenou nať a důkladně promícháme. Pak dáme nezakrytý pekáč do trouby (nebo pečeme v titanové pánvi pod pokličkou na plotně sporáku). Před koncem posypeme směs strouhaným tvrdým sýrem, vypneme a necháme dojít až se sýr zatáhne. Než doneseme na stůl, ozdobíme několika nakládanými olivami a bazalkovou natí.
Poznámka k receptu na Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou: S tímto jídlem dobře ladí zaziky a polosuché bílé víno. Dobrou chuť!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: honzam
- Datum vložení: 13.11.2014
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: 400 g těstovin (kolínka, vřetena, penne frigate...), ½ hlávky většího květáku nebo 1 menší, 100 g dobré suché klobásky (maďarské nebo slovenské), 250 g tvarohu (obyčejného v kostce), 350 g nakládané červené řepy, 1 mrkev nastrouhaná na nudličky nebo na kolečka), sádlo nebo oliv. olej na vymazání zapékací mísy, 2-3 vejce (podle velikosti vajec), 3-4 menší cibule, kelímek husté zakysané smetany, sůl, mletý pepř, bazalková čerstvá nať, nebo petrželka, strouhaný sýr na posypání (Gran Moravia, Eidam, Ementál apod.), několik nakládaných oliv dle libosti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Těstoviny zapečené s květákem, řepou, tvarohem a klobásou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|