|
Recept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato
Recept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
-600 g telecí kýty -400 ml bílého vína -1 mrkev -1 řapík celeru -1 cibule -2 listy šalvěje -2 bobkové listy -1 snítka rozmarýnu -2 hřebíčky -1 a ½ lžíce olivového oleje -sůl -pepř Omáčka: -150 g tuňáka v rostliném oleji -5 filátek z ančoviček -2 žloutky uvařené natvrdo -1 lžíce naložených kapar -1 lžíce čerstvé citronové šťávy -100 ml panenského olivového oleje -sůl -pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato
Recept na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato: Maso zbavíme všech blanek a tuku. Chceme-li dát masu úhlednější tvar svážeme ho kuchyňským provázkem. Zeleninu očistíme, nakrájíme ji na větší kusy a orestujeme na oleji. Maso osolíme, opepříme a dáme ho zatáhnout ze všech stran do hrnce se zeleninou. Maso vyndáme, přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme horkou vodu, maso vrátíme zpátky do hrnce, mělo by být potopené, ale nemělo by plavat. Přidáme bylinky, koření, sůl a přivedeme k varu. Na mírném ohni necháme přikryté probublávat 1,5 hodiny. Maso necháme vychladnout ve vývaru. Omáčka: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a vyloupneme z nich žloutky, které budeme potřebovat na omáčku. Tuňáka bez oleje, ančovičky, žloutky, kapary, citronovou šťávu a olivový olej společně rozmixujeme dohladka, podle potřeby naředíme vývarem, osolíme a opepříme. Z masa odstraníme provázek a nakrájíme ho na tenké plátky. Na talíři pokryjeme maso tuňákovou omáčkou, kterou přizdobíme kapary. Podávat můžeme s ochuceným salátem z různých směsí zelených listů.
Poznámka k receptu na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato: Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/... *Vitello tonnato (Telecí s tuňákovou omáčkou) je tradiční italský studený předkrm. **Ať už se jedná o způsob úpravy masa nebo jednotlivé suroviny, existuje nespočetné množství variací tohoto receptu, dalo by se říct, co recept to originál. ***Tip: Na opečenou bagetu naneseme tuňákovou omáčku, poklademe plátky masa, přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a přizdobíme zelenými listy salátu nebo klíčky, dochutit můžeme olivovým olejem a balzamikovým octem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 15.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: -600 g telecí kýty -400 ml bílého vína -1 mrkev -1 řapík celeru -1 cibule -2 listy šalvěje -2 bobkové listy -1 snítka rozmarýnu -2 hřebíčky -1 a ½ lžíce olivového oleje -sůl -pepř Omáčka: -150 g tuňáka v rostliném oleji -5 filátek z ančoviček -2 žloutky uvařené natvrdo -1 lžíce naložených kapar -1 lžíce čerstvé citronové šťávy -100 ml panenského olivového oleje -sůl -pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí s tuňákovou omáčkou - vitello tonnato,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|