|
Recept na Telecí líčka na červeném víně
Recept na Telecí líčka na červeném víně je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Telecí líčka na červeném víně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny na líčka: 1 kg telecích líček 300-400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 2 střední cibule 300 ml červeného vína 600 ml Demi glace -dá se koupit, nebo den předem uvařit, v nejhorším případě lze použít i silný vývar 3 bobkové listy 4 kuličky nového koření 10 kuliček celého pepře 3 větvičky tymiánu, rozmarýn sůl, mletý pepř máslo, rostlinný olej Suroviny na oblohu: 1 menší mrkev 1 menší petržel 4-5 žampiónů velkolistá petržel Suroviny na ramborovou kaši: 1kg brambor smetana, mléko, máslo sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Telecí líčka na červeném víně
Recept na Telecí líčka na červeném víně: Postup na líčka: Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran opečeme do zlatova, aby se zatáhlo. Opečené maso vyjmeme, do kastrolu přidáme kořenovou zeleninu pokrájenou na kostičky, cibuli pokrájenou nahrubo, popřípadně dolijeme trochu oleje, a orestujeme dohněda. Poté zalijeme červeným vínem, přidáme opečené maso a počkáme, dokud se všechno víno nevyvaří. Zalijeme demi glace, přidáme koření, tymián, rozmarýn a dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 4-5 hodin do úplného změknutí masa. Následně maso z omáčky vyjmeme a přes jemný cedník omáčku přecedíme. Nepasírujeme! Omáčku můžeme ještě dle potřeby trochu zredukovat. Nakonec ji zahustíme vychlazeným máslem nakrájeným na kostičky. Maso vrátíme do omáčky. Líčka servírujeme s bramborovou kaší, přelité omáčkou a s orestovanou směsí hub, zeleniny a petržele. Postup obloha: Rozpálíme pánvičku, přidáme máslo a opečeme na něm mrkev a petržel nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na čtvrtky. Přidáme velkolistou petržel a promícháme. Postup na kaši: Brambory uvaříme do měkka, scedíme a vrátíme na sporák a necháme všechnu zbylou vodu odpařit z brambor. Jakmile se zbavíme zbývající vody, tak brambory pečlivě rozmačkáme. Nejprve přidáme máslo a rozmícháme do hladka. Teprve poté přidáme smetanu a trochu mléka. Obojí jsme předem zahřáli. Dle chuti dosolíme. Kaši necháme před podáváním chvíli odpočinout.
Poznámka k receptu na Telecí líčka na červeném víně: Specialita z Café Imperial :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí líčka na červeném víně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 08.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: Suroviny na líčka: 1 kg telecích líček 300-400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 2 střední cibule 300 ml červeného vína 600 ml Demi glace -dá se koupit, nebo den předem uvařit, v nejhorším případě lze použít i silný vývar 3 bobkové listy 4 kuličky nového koření 10 kuliček celého pepře 3 větvičky tymiánu, rozmarýn sůl, mletý pepř máslo, rostlinný olej Suroviny na oblohu: 1 menší mrkev 1 menší petržel 4-5 žampiónů velkolistá petržel Suroviny na ramborovou kaši: 1kg brambor smetana, mléko, máslo sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí líčka na červeném víně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí líčka na červeném víně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí líčka na červeném víně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|