|
Recept na Telecí krk „Jalapeňo“
Recept na Telecí krk „Jalapeňo“ je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Telecí krk „Jalapeňo“ budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg telecího krku 1 větší cibule ½ papriky Jalapeňo ½ papriky kapie olej, sůl, pepř, instantní jíška.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Telecí krk „Jalapeňo“
Recept na Telecí krk „Jalapeňo“: Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo. Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a osolíme. Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké. Maso poté vyjmeme, pokud nám vadí nějaké blány, které jsou pro telecí maso toliko vlastní můžeme je z masa odstranit. Do vzniklé šťávy nakrájíme na velmi malé kostičky polovinu kapie a lehce zahustíme instantní jíškou. Můžeme ještě dochutit pepřem. Příloha vařené nové brambory.
Poznámka k receptu na Telecí krk „Jalapeňo“: Paprička jalapeño [chalapeňo] je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2 500 až 6 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé. Zdroj:http://cs.wikipedia.org/wiki/Paprička_jalapeño
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Telecí krk „Jalapeňo“, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 31.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 1 kg telecího krku 1 větší cibule ½ papriky Jalapeňo ½ papriky kapie olej, sůl, pepř, instantní jíška
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na telecí krk „jalapeňo“,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Telecí krk „Jalapeňo“ - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Telecí krk „Jalapeňo“
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|