|
Recept na Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa
Recept na Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hovězí svíčková 800g-1000g (může být i falešná nebo mladé pěkné hovězí zadní nejlépe od soukromníka), 2 žloutky, nadrobno nakrájená malá cibule, 2-3 lžíce hořčice, 2-3 lžíce kečup, špetka sladké mleté papriky, špetka mletý kmín, mletý bílý pepř, sůl, 1-2 kapky chilli omáčky, (1-2 kapky maggi...) kdo nemá rád nemusí dávát, my ho tam máme rádi... česnek až na topinky, olej, chleba na topinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa
Recept na Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa: Maso odblaníme (někdy tam nějaké kousky mohou být), pomeleme (můžeme i 2-3x, aby bylo jemné) nebo můžeme maso naškrábat nožem. Upravené dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, hořčici, kečup, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku-na barvu v mase není cítit, mletý kmín, pokapeme chilli omáčkou, přidáme trochu maggi a přidáme pouze žloutky. Dobře promícháme, ochutnáme a pokud je potřeba nějakou ingredienci přidat, dáme a dochutíme na tak akorát...každý dle chuti a dáme vychladit. K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené může opéct v toustovači, ale není to ono... oloupeme česnek a společně podáváme. Pokud je maso husté, dáme trošku oleje na zjemnění a pořádně do masa zapracujeme, promícháme. Maso v míse ozdobíme olivami. S tatarákem moc dobrá kombinace. S kořením nepřehánějte ať neztratíme chuť masa!!!
Poznámka k receptu na Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa: Česnek dáváme až na topinky. Někdo má rád víc, někdo míň...nikdy nepřidáváme do masa, úplně to změní chuť tataráku stejně jako kyselá okurka!!! Maggi tam máme rádi my, proto dávám do receptu - kdo to rád nemá, ať si ho tam nedává. A ještě jedna poznámka - kdo se bojí tasemnice, má strach a musí mít maso tepelně upravené, tento recept vás nenadchne, není pro vás určen...je zbytečné spekulovat s někým, kdo tatarák miluje o tasemnici. Ti, kdo jej milují budou tatrák jíst dál. děkuji za pochopení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Gabina_I (Gábina)
- Datum vložení: 25.12.2009
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: hovězí svíčková 800g-1000g (může být i falešná nebo mladé pěkné hovězí zadní nejlépe od soukromníka), 2 žloutky, nadrobno nakrájená malá cibule, 2-3 lžíce hořčice, 2-3 lžíce kečup, špetka sladké mleté papriky, špetka mletý kmín, mletý bílý pepř, sůl, 1-2 kapky chilli omáčky, (1-2 kapky maggi...) kdo nemá rád nemusí dávát, my ho tam máme rádi... česnek až na topinky, olej, chleba na topinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tatarský biftek - tatarák z hovězího masa,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tatarský biftek - Tatarák z hovězího masa
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|