|
Recept na Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva"
Recept na Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva" je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g kuřecího masa 2 šálky tarhoni 4 šálky vody 2-3 cibulky 150g hříbků (dala jsem své mražené) 1pl sádla (oleje) 1kl živáňského kořeví 1pl chilli omáčky (lze vynechat) pepř, sůl voda na podlití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva"
Recept na Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva": Kuřecí maso nakrájíme na kostky osolíme, opepříme a přidáme živáňské koření, zamícháme. Necháme aspoň hodinku v chladu odležet. Cibulky si očistíme a nakrájíme na kostičky. Na sádle (oleji) orestujeme cibulku, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme hříbky, podlejeme a 15 minut dusíme pod poklicí. Pak odděláme poklici a tekutinu zredukujeme. Tarhoňu můžeme na sucho opražit do světle dněda, pozor na připálení a přisypeme k masu, zalejeme vodou, přidáme chilli omáčku a za občasného míchámí dusíme pod poklicí 20 minut na mírném ohni. Pokud je třeba přilejeme vodu, dosolíme.
Poznámka k receptu na Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva": Já tarhoňu nepražila, nebyl čas ;-) a šlo to i bez toho. Kdo nemá rád ostré, vynechá chilli omáčku a živáňské koření nahradí třeba kořením na kuře. Hříbky nejdou vidět, ale jsou tam. vrr
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nofrona (nofrona)
- Datum vložení: 20.03.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500g kuřecího masa 2 šálky tarhoni 4 šálky vody 2-3 cibulky 150g hříbků (dala jsem své mražené) 1pl sádla (oleje) 1kl živáňského kořeví 1pl chilli omáčky (lze vynechat) pepř, sůl voda na podlití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tarhoňa s kuřecím masem "ostrá jako břitva"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|