|
Recept na Svíčková na smetaně - Honzova improvizace
Recept na Svíčková na smetaně - Honzova improvizace je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Svíčková na smetaně - Honzova improvizace budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí zadní (pokud se zadaří tak hovězí krk má kus krásného a libového masa - je to sice přední, ale výborné a šťavnaté maso), mrkev, celer, petržel, cibule, citron, smetana ke šlehání, slanina, olej, cukr, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián trocha jíšky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková na smetaně - Honzova improvizace
Recept na Svíčková na smetaně - Honzova improvizace: Maso prošpikujte slaninou a orestujte na rozpáleném tuku ve velké panvi. Orestované maso vyndejte a vložte do pekáčku. Do pánve, ve které jste restovali maso přidejte ještě trochu oleje a vložte na kousky (2x1 cm) nakrájenou mrkev, celer, petržel a na půlkolečka nakrájenou cibuli (zeleniny je dohromady tak o čtvrtinu víc než masa - všeho moc škodí). Po pár minutách restování přidejte sůl, celý pepř, celé nové koření, bobkový list a špetku tymiánu. Restujte dalších cca 10 minut, přidejte celou půlku pořádně omytého citronu a lžíci cukru( krupice nebo krystal). Ještě chvilku restujte. Až bude mít základ hezkou zlatou barvu, tak to všechno vyklopte do pekáčku k orestovanému masu ( včetně té půlky citronu). Do použité pánve dejte trochu vody ( ať nepřijdete o všechnu tu dobrotu, co zůstala v pánvi), na sporáku jen rychle ohřejte a vylejte k masu a zeleninovému základu. Zavřený pekáč dejte do předehřáté trouby (175 - 180 stupňů) a pečte přiklopené doměkka. Každých 30 minut se na to koukněte, trochu to promíchněte a pokud je třeba, tak přidejte trochu horké vody. Až bude maso měkké, tak ho vyndejte a vracíme se z trouby ke sporáku. Zelenina se hezky rozvařila a vznikla hezká tmavá šťáva. Vyndejte citron, bobkový list a pokud se povede, tak všechny kuličky koření. Prǐdejte k tomu trošku vody a propasírujte to přes jemné sitko ( je to sice pracnější, ale výrazně lepší, než když to rozmixujete) do hrnce. A šup s hrncem na sporák. Přidejte horkou vodu, ať máte potřebné množství omáčky. Až se to začne vařit, přidejte trošku jíšky. Není potřeba moc, omáčka ješte zhoustne až přidáte smetanu ( nepoužívejte mouku rozmíchanou ve vodě, strašně vám to srazí chuť a omáčka se pak bude lepit na pusu). Dochuťte solí, cukrem a citronem. Zjemněte smetanou ( nedávejte úplně studenou, ať se omáčka nesrazí). Už jen nechte přejít varem a vypnout. Na závěr ještě nakrájejte na malé kousky kousek slaniny, orestujte ji (nechte zesklovatět) a i s vypečeným tukem to šoupněte do svíčkule (krásně to omáčku provoní). Ideální je vařit večer před tím, než chcete podávat ( do druhého dne se hezky rozleží).
Poznámka k receptu na Svíčková na smetaně - Honzova improvizace: teda..., koukám jak blázen. Díky všem za komentáře. Popravdě jsem ani nečekal, že někdo něco napíše. Ivulinko..., díky za fotky..., já nějak fotit zapomněl. Příště se polepším. Co mě se týče, citronový "terč" nedávám. Na naso na talíři dám lžičku brusinek a bobek šlehačky... ten citron stejně nikdo neví jak sníst... Příští víkend upeču jeden den vepřové koleno a druhý den ptáčky, tak se třeba zase pochlubím..., tentokrát snad i s fotkama..
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková na smetaně - Honzova improvizace, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jarmilprdel
- Datum vložení: 29.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí zadní (pokud se zadaří tak hovězí krk má kus krásného a libového masa - je to sice přední, ale výborné a šťavnaté maso), mrkev, celer, petržel, cibule, citron, smetana ke šlehání, slanina, olej, cukr, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián trocha jíšky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková na smetaně - honzova improvizace,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková na smetaně - Honzova improvizace - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková na smetaně - Honzova improvizace
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|