|
Recept na Svíčková na smetaně
Recept na Svíčková na smetaně je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Svíčková na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800g zadního hovězího, 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel ve stejném poměru), 1 cibule, 50g plnotučné hořčice, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100g oleje, kousek másla, 100g uzené slaniny, asi lžíce mouky(podle lepku), 250ml šlehačky, bobk. list 3ks, nové koření 5ks, pepř 5ks, citr. šťáva na dochucení, sůl, vývar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková na smetaně
Recept na Svíčková na smetaně: Maso prošpikujeme hranolky slaniny(jde to skvěle pokud ji dáme na půl hodiny do mrazáku) a opečeme na oleji nebo oleji s máslem(nebude se připalovat).Vyjmeme a na výpeku opečeme zeleninu nahrubo nastrouhanou a cibuli, jakmile mrkev pustí barvu přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přidáme hořčici, koření, přilejeme ocet, vložíme maso a zalijeme vroucím vývarem.Vložíme hrnec či pekáč i s poklicí do trouby a pečeme do změknutí masa(tj. asi 1,5-2hod ve středně vyhřáté troubě).Poté maso i koření vyjmeme, maso nakrájíme a omáčku rozmixujeme.Je-li třeba zahustíme hl.moukou rozkvedlanou v mléce a provaříme(mouku je třeba provařit min 20min.), podle potřeby dosolíme.Zjemníme smetanou, dochutíme citronem a lístkem másla, již nevaříme.Podáváme s housk. knedlíkem a terčíkem z citronu a brusinek.
Poznámka k receptu na Svíčková na smetaně: Vím, že receptů na Svíčkovou je tu více, ale tento postup se trochu liší tím, že se ochutí výpek již na začátku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lusinda79
- Datum vložení: 28.11.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 800g zadního hovězího, 300g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel ve stejném poměru), 1 cibule, 50g plnotučné hořčice, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 100g oleje, kousek másla, 100g uzené slaniny, asi lžíce mouky(podle lepku), 250ml šlehačky, bobk. list 3ks, nové koření 5ks, pepř 5ks, citr. šťáva na dochucení, sůl, vývar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková na smetaně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková na smetaně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|