|
Recept na Svíčková light od Petra Havlíčka
Recept na Svíčková light od Petra Havlíčka je zařazen v kategorii dietní recepty - ostatní.
K přípravě Svíčková light od Petra Havlíčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hovězí svíčkové, popřípadě libových hovězích plátků, 2 lžičky oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 l zeleninového vývaru, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, stévie (na oslazení), ale použila jsem DIA sladidlo FAN, ocet, 150g bílého jogurtu. Na knedlíky: 6 celozrnných rohlíků, 150ml polotučného mléka, 2 vejce..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svíčková light od Petra Havlíčka
Recept na Svíčková light od Petra Havlíčka: Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do zeleninového základu. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Když je maso měkké, vyjmeme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec vmícháme bílý jogurt, do kterého předem přimícháme lžíci rozmixované, horké omáčky. Tvrdší celozrnné rohlíky nakrájíme na kostky a polejeme je mlékem. Pak z rohlíků mléko vymačkáme, přidáme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Těsto necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Pak namočenýma rukama vytvarujeme koule, které vaříme v páře asi 15 minut. Podáváme s omáčkou ma masem.
Poznámka k receptu na Svíčková light od Petra Havlíčka: Zdroj-Magazín AHA, ale s receptem jsem se setkala v pořadu "Jste to, co jíte" Knedlíky nevypadají nijak vábně, ale chuťově byly skvělé!! Taktéž omáčka.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svíčková light od Petra Havlíčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 10.06.2012
- Počet porcí: 2-3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Ostatní
- Suroviny: 500g hovězí svíčkové, popřípadě libových hovězích plátků, 2 lžičky oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, 1 l zeleninového vývaru, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, stévie (na oslazení), ale použila jsem DIA sladidlo FAN, ocet, 150g bílého jogurtu. Na knedlíky: 6 celozrnných rohlíků, 150ml polotučného mléka, 2 vejce.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svíčková light od petra havlíčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svíčková light od Petra Havlíčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svíčková light od Petra Havlíčka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|