|
Recept na Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Recept na Švestkový koláč s vanilkovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Švestkový koláč s vanilkovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 250 g hladké mouky 75 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 125 g másla 1 vejce špetka soli špetka prášku do pečiva náplň: 3/4 kg rozpůlených a vypeckovaných švestek 250 ml mléka 3 vejce 250 g smetany ke šlehání 1 vanilkový pudink 60 g másla 100 g cukru 2 lžíce hladké mouky máslo na vymazání formy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Recept na Švestkový koláč s vanilkovým krémem: Suroviny na těsto dáme na vál v pořadí: mouka, cukry, prášek do pečiva, máslo a doprostřed vajíčko. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Kulatou dortovou formu vytřeme máslem. Polovinu těsta rukama rovnoměrně rozložíme na dno formy, z druhé půlky vytvarujeme váleček o délce obvodu formy, přiložíme ho ke stranám okolo dna a prsty vytáhneme do výšky obvodové strany. Dno poklademe švestkami (slupkou dolů) a odložíme. Troubu předehřejeme na 175°C. Z mléka odebereme 4 lžíce, přidáme vejce, pudinkový prášek, dvě lžíce mouky a vše dobře rozšleháme. V kastrůlku smícháme zbylé mléko, smetanu, máslo a cukr a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny vlijeme pudinkovou směs a za stálého míchání povaříme. Zhoustlý krém nalijeme na švestky do dortové formy, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Necháme vystydnout ve formě, poté přemístíme do ledničky a necháme cca 2 hodiny chladnout.
Poznámka k receptu na Švestkový koláč s vanilkovým krémem: mňam koláček chutnal všem a ten krém prostě mmmm
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestkový koláč s vanilkovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 08.11.2010
- Počet porcí: 24ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: těsto: 250 g hladké mouky 75 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 125 g másla 1 vejce špetka soli špetka prášku do pečiva náplň: 3/4 kg rozpůlených a vypeckovaných švestek 250 ml mléka 3 vejce 250 g smetany ke šlehání 1 vanilkový pudink 60 g másla 100 g cukru 2 lžíce hladké mouky máslo na vymazání formy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestkový koláč s vanilkovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestkový koláč s vanilkovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestkový koláč s vanilkovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|