Recept na Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou
Recept na Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky 1 hrnek hladké mouky 2 vejce 1 hrnek cukru 3/4 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 lžičky vanilkového extraktu 3 lžičky prášku do pečiva 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany švestky a ringle Drobenka: 1 lžíce mouky 3 lžíce cukru máslo Kávová poleva: 2 lžičky rozpustné kávy 3 lžíce mléka moučkový cukr podle potřeby (asi 5 lžic) Karamelová poleva: 30 g másla 3 lžíce cukru 1 dl mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou
Recept na Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou: Nejprve oddělíme všechny suché a mokré ingredience na těsto a poté je dohromady zamícháme. V misce smícháme mouku s cukrem a přidáme studené máslo tak, aby převažovalo nad ostatními ingrediencemi, ale stále se trošku drobilo. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe rozpůleným ovocem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° 30 minut. Připravíme si obě polevy. Kávová: Rozpustíme kávu v mléce a podle potřeby přisypáváme cukr, dokud nedosáhneme husté, ale stále tekuté konzistence. Karamelová: V pánvi nebo hrnci s nepřilnavým povrchem rozehřejeme máslo a poté přidáme cukr. Jakmile se cukr roztaví, přilijeme mléko a necháme chvíli provařit. Omáčku můžeme hned podávat nebo nechat zchládnout a uchovávat v lednici. Upečený koláč polijeme připravenými polevami a necháme vychladnout, nejlépe i uležet do druhého dne.
Poznámka k receptu na Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou: Po polití ho můžeme posypat nasekanými oříšky.http://healthylifestylebyme.blogspot.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: veronikape
- Datum vložení: 29.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky 1 hrnek hladké mouky 2 vejce 1 hrnek cukru 3/4 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 lžičky vanilkového extraktu 3 lžičky prášku do pečiva 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany švestky a ringle Drobenka: 1 lžíce mouky 3 lžíce cukru máslo Kávová poleva: 2 lžičky rozpustné kávy 3 lžíce mléka moučkový cukr podle potřeby (asi 5 lžic) Karamelová poleva: 30 g másla 3 lžíce cukru 1 dl mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a karamelovou a kávovou polevou
|
|