|
Recept na Sváteční židovské pečené hovězí
Recept na Sváteční židovské pečené hovězí je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Sváteční židovské pečené hovězí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000g hovädzieho mäsa na pečenie - použila som vysoký roštenec, dijonska horčica, 3 - 4 bobkové listy, 10 guličiek jalovca, 5 strúčikov cesnaku, soľ, 10 g celého čierneho korenia, olivový olej, 2 stredné cibule, 250 ml suchého bieleho vína, 300 g hríbov, 150 g zeleného hrášku /môže byť aj mrazený/, 2 PL koňaku, tymián, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sváteční židovské pečené hovězí
Recept na Sváteční židovské pečené hovězí: Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča,obložíme bobkovým listom, cibuľou pokrájanou na kliny, strúčikmi celého cesnaku a v tejto zmesi marinujeme týždeň pred prípravou v chladničke. Potom mäso sprudka opečieme v panvici na oleji z každej strany. Opečené mäso vrátime späť do marinády v pekáči, podlejeme vínom, trochou vody a prikryté alobalom pečieme v trúbe vyhriatej na 90 stupňov/4 hodiny. Počas pečenia kontrolujeme, prelievame výpekom a podľa potreby podlievame horúcou vodou. 15 minút pred koncom uvedenej doby odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220 stupňov a dopečieme. Vypečenú šťavu dáme do panvice aj s koňakom a orestujeme na nej hríby do mäkka s tymiánom a hráškom. Mäso necháme odpočinúť a nakrájame na plátky o hrúbke 1,5 - 2 cm. Servírujeme na veľkom podnose s hríbovo-hráškovou zmesou a ako prílohu podávame Yorkshirský puding.
Poznámka k receptu na Sváteční židovské pečené hovězí: Zdroj: recept patrí pani Ester Fuszeresi, ktorá jedlo podávala na židovský Nový rok -Ros Hosana.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční židovské pečené hovězí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pre viac osôb
- Datum vložení: 03.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1000g hovädzieho mäsa na pečenie - použila som vysoký roštenec, dijonska horčica, 3 - 4 bobkové listy, 10 guličiek jalovca, 5 strúčikov cesnaku, soľ, 10 g celého čierneho korenia, olivový olej, 2 stredné cibule, 250 ml suchého bieleho vína, 300 g hríbov, 150 g zeleného hrášku /môže byť aj mrazený/, 2 PL koňaku, tymián, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční židovské pečené hovězí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční židovské pečené hovězí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční židovské pečené hovězí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|