|
Recept na Sváteční vývar z jeleních žeber
Recept na Sváteční vývar z jeleních žeber je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Sváteční vývar z jeleních žeber budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g jeleních žeber 1 cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, ¼ celeru, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého pepře 2 bobkové listy, sůl, hrst mraženého hrášku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sváteční vývar z jeleních žeber
Recept na Sváteční vývar z jeleních žeber: Jelení žebra dáme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou a pomalu na mírném ohni přivedeme k varu. Jakmile se na hladině objeví pěna ze sražené bílkoviny tak tuto poctivě odebíráme. Jakmile bílkovina přestane vytvářet pěnu, vložíme k masu polovinu množství kořenové zeleniny, sůl, pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme pomalu tahem cca 2 - 3 hodiny. Mezitím si nastrouháme druhou polovinu kořenové zeleniny na hrubém struhadle. Vývar po uvaření, až je maso měkké přecedíme a přidáme nastrouhanou zeleninu a hrášek. Maso z jeleních žeber obereme a nakrájíme do polévky. Vhodnou vložkou jsou domácí nudle. Pak již jen s chutí konzumujeme, tuto velmi silnou a vydatnou polévku.
Poznámka k receptu na Sváteční vývar z jeleních žeber: Z trochou snahy jsem sehnal 2,5 kg jeleních žeber, něco jsem si nechal na upečení a z toho tzv. zbytku vznikla tato lahůdka. Nudle jsou dle: http://www.toprecepty.cz/recept/15774-domaci-nudle...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční vývar z jeleních žeber, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 26.02.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 700 g jeleních žeber 1 cibule, 1 větší mrkev, 1 větší petržel, ¼ celeru, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého pepře 2 bobkové listy, sůl, hrst mraženého hrášku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční vývar z jeleních žeber,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční vývar z jeleních žeber - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční vývar z jeleních žeber
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|