|
Recept na Sváteční pudingové řezy
Recept na Sváteční pudingové řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Sváteční pudingové řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
I.těsto (bílé): 5 celých vajec, 5 lžic krystal/krupice cukr = dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat 5 rovných lžic hladké mouky II. těsto (tmavé): 5 celých vajec, 5 lžic krystal/krupice cukr = dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat 4 rovné lžíce hladké mouky + 1 rovná lžíce kakaa Puding: 1 litr mléka , 3 vanilkové puding ky + lžíce moučk. cukru uvařit. Krém: Část pudinku, 1 obyčejné máslo /250g, lžíce moučk. cukru,zakápnout rumem a citron. šťávou.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sváteční pudingové řezy
Recept na Sváteční pudingové řezy: Piškot šlehat opravdu poctivě, aby byl pěkně nadýchaný. Na pečící papír nalít světlé těsto a dáme péct na 150st. cca 15min(mám horkovzdušnou), upečené poznáme, až se boky piškotu oddělí od plechu (i s papírem..) Dáme zchladit. Mezitím šleháme tmavé těsto, stejně upečeme a dáme zchladit a potom z tmavého odlepíme papír. Nyní si uvaříme puding a ještě horký pěkně rozetřeme na světlý piškot (necháme si jen trochu do krému) a hned přiklopíme nachystaný tmavý piškot. Zbytek pudingu dáme vychladit a průběžně jej mícháme – až má přiměřeně stejnou teplotu, jako máslo – potom máslo smíchat s cukrem a po částech přidávat puding a šlehat co nejdéle doběla. Natřeme krémem řezy a než si připravíme kakaovou polevu – dávám piškot ztuhnout (lépe se na ztuhlý krém rozlévá ještě teplá poleva). Do polevy dávám máslo místo Ivy, déle tuhne, ale jde lépe krájet.
Poznámka k receptu na Sváteční pudingové řezy: Řezů s pudingem je tady spousta, ale tyto, co dělám, jsem nenašla, tak Vám je nabízím ke zkoušce. Dávám min. cukru a dávám vždy jen vanilkový puding – fotky nemám moc parádní (mobil), ale chuťově jsou řezy opravdu skvělé a famózní (to není z mého slovníku, ale mé rodiny a mých přátel)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční pudingové řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Spuname
- Datum vložení: 14.03.2010
- Počet porcí: 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: I.těsto (bílé): 5 celých vajec, 5 lžic krystal/krupice cukr = dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat 5 rovných lžic hladké mouky II. těsto (tmavé): 5 celých vajec, 5 lžic krystal/krupice cukr = dám šlehat do šlehače až do tuhé pěny! + potom přes síto lehce zamíchat 4 rovné lžíce hladké mouky + 1 rovná lžíce kakaa Puding: 1 litr mléka , 3 vanilkové puding ky + lžíce moučk. cukru uvařit. Krém: Část pudinku, 1 obyčejné máslo /250g, lžíce moučk. cukru,zakápnout rumem a citron. šťávou
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční pudingové řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční pudingové řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční pudingové řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|