|
Recept na Sváteční maso s vůní orientu
Recept na Sváteční maso s vůní orientu je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Sváteční maso s vůní orientu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové kotlety (lze určitě i hovězí - třeba roštěná), cibule, trocha oleje, koření - hřebíček, badyán, nové koření, sůl, 1 deci červeného vína, čerstvá šťáva z půlky pomeranče, lžička sladké smetany (použila jsem 2 malé smetanky do kávy).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sváteční maso s vůní orientu
Recept na Sváteční maso s vůní orientu: Maso necháme vcelku a lehce ho naklepeme. Na lžíci oleje necháme v hrnci zahřátím rozvonět pár hřebíčků, kousek badyánu a pár kuliček nového koření. Pak přidáme maso a zprudka z obou stran opečeme. Pak ho osolíme, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme červeným vínem a pomerančovou šťávou a dusíme doměkka. V případě potřeby ještě dolijeme troškou vína. Až je maso měkké, vyjmeme ho, z hrnce vytáhneme všechno koření, do výpeku přidáme smetanu, vrátíme maso a společně prohřejeme. Podáváme s rozinkovou rýží.
Poznámka k receptu na Sváteční maso s vůní orientu: Mňááám, kdyby ženský měly ohryzek, řekla bych, že mi lítá nahoru dolů od polykání naprázdno...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční maso s vůní orientu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: blikni (Eva)
- Datum vložení: 16.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové kotlety (lze určitě i hovězí - třeba roštěná), cibule, trocha oleje, koření - hřebíček, badyán, nové koření, sůl, 1 deci červeného vína, čerstvá šťáva z půlky pomeranče, lžička sladké smetany (použila jsem 2 malé smetanky do kávy)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční maso s vůní orientu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční maso s vůní orientu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční maso s vůní orientu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|