|
Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na vývar: kachní droby ( žaludek, játra, srdíčko) a krk 6 kuliček pepře a 4 nového koření 1 cibule i se slupkou kořenová zelenina zelený hrášek pár růžiček květáku sůl Na játrové knedlíčky: hotová játrová zavářka ( nebo kdo chce z jater, musí si je namlít) 2 stroužky česneku sušená majoránka vejce strouhanka pepř, sůl Na žemlové knedlíčky: 2 rohlíky nebo housky namočené v mléce 1 vejce muškátový oříšek petrželka kousek másla (cca 0,5cm) sůl Dále širší domácí těstoviny 100ml smetany 1 žloutek špetka muškátového oříšku 2-3PL hladké mouky máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
Recept na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou: Nejprve si přichystáme vývar z drobů. Maso vložíme do studené vody, do vajíčka si dáme celé koření, cibuli zbavíme vrchní slupky, ale spodní necháme. Osolíme a dáme vařit. Sbíráme pěnu, abychom měli čistý vývar. Vaříme cca 1,5 hodiny a na posledních 20 minut vložíme zeleninu vcelku. Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme a vývar přecedíme. Z obou směsí na knedlíčky vytvarujeme přibližně stejně velké kuličky a zvlášť je uvaříme v mírně osolené vodě. Taktéž těstoviny předem uvaříme. Do hrnce dáme rozpustit kousek másla, na něm orestujeme pokrájenou zeleninu, zaprášíme moukou a zasmahneme jíšku. Přilijeme vývar, provaříme, přihodíme růžičky květáku a mražený hrášek a vaříme cca 10 minut. Poté přilijeme krom jedné PL smetanu, ve zbylé smetaně rozmícháme žloutek. Do polévky v této fázi přidáme knedlíčky, uvařené těstoviny a pokrájené maso a dochutíme muškátovým oříškem. Prohřejeme, odstavíme a vmícháme žloutek se smetanou. Nakonec přisypeme nakrájenou petrželku.
Poznámka k receptu na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou: Tato staročeská polévka je vskutku vydatná, ale myslím, že patří na sváteční stůl. Inspirovala jsem se receptem ze stránek Apetitu a zrovna včera vařil podobnou polévku Pavel Vítek ve VIP Prostřeno. Přidávám 2 kaldouny, které jsou již zde, ale každý je trochu jiný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 07.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Na vývar: kachní droby ( žaludek, játra, srdíčko) a krk 6 kuliček pepře a 4 nového koření 1 cibule i se slupkou kořenová zelenina zelený hrášek pár růžiček květáku sůl Na játrové knedlíčky: hotová játrová zavářka ( nebo kdo chce z jater, musí si je namlít) 2 stroužky česneku sušená majoránka vejce strouhanka pepř, sůl Na žemlové knedlíčky: 2 rohlíky nebo housky namočené v mléce 1 vejce muškátový oříšek petrželka kousek másla (cca 0,5cm) sůl Dále širší domácí těstoviny 100ml smetany 1 žloutek špetka muškátového oříšku 2-3PL hladké mouky máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sváteční kaldoun s dvojími knedlíčky a smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|