|
Recept na Svatební dort třípatrový - domácí
Recept na Svatební dort třípatrový - domácí je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Svatební dort třípatrový - domácí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Polohrubá mouka, moučkový cukr, vejce, horká voda, kypřící prášek do pečiva, kakao, marmeláda, máslo, smetana, vaječný likér nebo rum, může být i cukrářské aroma, umělé květy na ozdobu, perlové cukrářské zdobení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svatební dort třípatrový - domácí
Recept na Svatební dort třípatrový - domácí: Upečeme tři dortové korpusy - velký, střední, menší - dva světlé a jeden tmavý. Základní recept na KORPUS (kulatá forma o průměru 21 cm): 150 g polohrubé mouky, 140 g moučkového cukru, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 1/2 sáčku kypřícího prášku. Pokud je forma větší, musíme použít surovin více, na menší zase méně. Do mísy nasypeme větší část cukru, přidáme žloutky a horkou vodu a šleháme elektrickým šlehačem na hustou bílou hmotu. Z bílků ušleháme pevný sníh a do něj po částech zašleháme zbylý cukr. Sníh pak lehce vmícháme do žloutkové hmoty plochou vařečkou. Nakonec do těsta lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a shrneme ho od středu k okraji aby se střed nevydul (na dno formy dávám pečící papír a vymazávám jen okraje). Do hnědého korpusu ještě přidáme kakao na pečení - nejlépe holandského typu. Základní recept na KRÉM - klasický máslový (dort je těžký, proto je potřeba mít hustý pevný krém a ne jemný jako třeba pudinkový, protože by při složení pater vytekl): 200 g másla, 150 moučkového cukru, 1 lžíce smetany, podle chuti aroma nebo rum nebo vaječný likér). Máslo nastrouháme na hrubém struhadle nebo prsty rozmělníme do mísy, jakmile je dostatečně měkké, vyšleháme ho s cukrem - nejlépe elektrickým šlehačem. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém. Na závěr vešleháme smetanu, aroma nebo likér. Do hnědého krému opět přidáme kakao. Dáme tak na 30 min. do lednice aby částečně ztuhnul. Krému musíme udělat samozřejmě tolik, aby ho bylo dost na celý dort - tato dávka většinou vystačí na jeden dort o průměru kolem 20-ti cm. POSTUP: začneme od největšího korpusu. Rozřízneme jej 2 nebo 3 krát, podle toho jak jej máme vysoký, korpusy pokapeme rumem. Pokud máme rozřiznutý 2x, naplníme jednu vrstvu světlým krémem a druhou vrstvu tmavým krémem. Pokud máme rozříznuto 3x, naplníme jednu vrstvu ještě marmeládou. Jakmile je spodní díl složený, potřeme jej zhora krémem a stejně pokračuje u dalších dvou dílů, které pak na sebe sestavíme. Jakmile je dort sestaven, celý jej namažeme stejnoměrnou vrstvou bílého krému. Pak si naplnímé zdobící sáček a přes špičku zdobíme podle fantazie. Nakonec dozdobíme cukrovými perlami a umělými květy.
Poznámka k receptu na Svatební dort třípatrový - domácí: nam tobisem sï dal celi
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svatební dort třípatrový - domácí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eivlys (Sylvie)
- Datum vložení: 07.04.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Polohrubá mouka, moučkový cukr, vejce, horká voda, kypřící prášek do pečiva, kakao, marmeláda, máslo, smetana, vaječný likér nebo rum, může být i cukrářské aroma, umělé květy na ozdobu, perlové cukrářské zdobení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svatební dort třípatrový - domácí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svatební dort třípatrový - domácí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svatební dort třípatrový - domácí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|