|
Recept na Svatební dort -srdce
Recept na Svatební dort -srdce je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Svatební dort -srdce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Piškot: 21 dkg polohrubé mouky 21 dkg krupicového cukru 8 vajec 5 lžic horké vody 2 lžičky kypřícího prášku citronová kůra Krém: 50 dkg másla 1/2 l mléka 2 vanilkové pudingy 25 dkg krupicového cukru Marcipánová hmota: 20 dkg ml. cukru 10 dkg sušeného polotučného mléka voda (přidáváme po lžících tak dlouho, až se při zpracování vytvoří hmota, která je tuhostí podobná plastelině) Na zabarvení marcipánu pro růžičky lze použít Barvu pro použití v potravinách. Dá se koupit v drogerii. marmeláda na potření jednoho dílu dortu kokosová moučka na obalení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Svatební dort -srdce
Recept na Svatební dort -srdce: Žloutky ušleháme s cukrem (můžeme pár lžiček oddělit na sníh),po 15 minutách šlehání přidáme během šlehání po lžicích horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Do vyšlehané hmoty přidáváme střídavě prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků, do kterého jsme přišlehali zbytek cukru. Promícháváme pomalu, ať těsto neklesne. Vlejeme do vymaštěné a moukou vysypané formy, na jejíž dno dáme raději pečící papír. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu. Já peču v plynové troubě, tak teplotu nedokážu odhadnout, ale knoflík od trouby mám v poloze podle hodinových ručiček mezi 7 a 8. Po vychladnutí rozkrojíme dort na 3 díly a pokapeme rumem. Já krájím dort až druhý den po upečení. Snadněji se krájí. Krém: V mléku rozmícháme pudingový prášek spolu s cukrem a uvaříme hustý puding, který po uvaření necháme za častého míchání zchladit na teplotu másla.Puding rozšleháme a po lžících zašleháváme změklé máslo. Spodní díl dortu potřeme krémem, položíme na něj prostřední díl, který potřeme marmeládou a poté krémem. A nakonec položíme vrchní díl. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Na vrchní díl položíme rozválený plát marcipánu(ne příliš tenký, aby se netrhal a rovně zakryl povrch), zarovnáme okraje nožem nebo nůžkami odstřihneme přesahující části a zdobíme krémem, různými doplňky z marcipánu a jinými ozdobami.
Poznámka k receptu na Svatební dort -srdce: Tento dort byl můj první výtvor, co se týká použití a zpracování marcipánové hmoty. Růžičky a lístky jsem tvořila poprvé v životě, ale ty jsem raději dělala z hotového barevného marcipánu zakoupeného v cukrárně. Snad se trochu povedly :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Svatební dort -srdce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 18.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Piškot: 21 dkg polohrubé mouky 21 dkg krupicového cukru 8 vajec 5 lžic horké vody 2 lžičky kypřícího prášku citronová kůra Krém: 50 dkg másla 1/2 l mléka 2 vanilkové pudingy 25 dkg krupicového cukru Marcipánová hmota: 20 dkg ml. cukru 10 dkg sušeného polotučného mléka voda (přidáváme po lžících tak dlouho, až se při zpracování vytvoří hmota, která je tuhostí podobná plastelině) Na zabarvení marcipánu pro růžičky lze použít Barvu pro použití v potravinách. Dá se koupit v drogerii. marmeláda na potření jednoho dílu dortu kokosová moučka na obalení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na svatební dort -srdce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Svatební dort -srdce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Svatební dort -srdce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|