|
Recept na Švadlenčina polévka
Recept na Švadlenčina polévka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Švadlenčina polévka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
100 g sýrových nití (Albert, viz obr.) 5 ředkviček 1 mrkev 3 brambory (mohou být i uvařené) 2 smetany na vaření po 190 g (Albert) 2 vejce Cca 200 ml vody nebo vývaru Kousek másla, pár lístků bazalky nebo jiné bylinky – třeba pažitka, petrželka apod. Pepř, případně sůl či maggi na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Švadlenčina polévka
Recept na Švadlenčina polévka: Na másle orestujeme na plátky nakrájené ředkvičky, mrkev, brambory na drobné kostičky. Do kastrolu vysypeme orestovanou zeleninu, přilijeme vývar nebo i jen vodu, jen do výše zeleniny a povaříme cca 7 minut – nebo dle chuti, my nemáme rádi rozvařenou zeleninu. V nádobě si rozkvedláme smetany, 2 vejce, nadrobno nakrájené 4 lístky bazalky či jiné bylinky a nadrobno pokrájené nitky sýra. Trochu opepříme. Přidáme do polévky a velmi mírným varem properlíme asi 8 minut, raději ode dna mícháme. Není třeba zahušťovat, zhoustne sýrem, smetanou a vejci. Dochutíme dle své chuti, vypneme a ještě necháme 10 minut na spojení chutí. Pozor na sůl, ten sýr je fakt dost slaný, raději ochutnávejte. Polévka je velmi vydatná, chutná. Sýrové nitky jsem koupila v Albertu jako novinku a původně je chtěla coby mlsku k vínku – nedalo se, na 100 g jsou tam 4% soli a je to opravdu moc slané na studeno. Takže jsem je zužitkovala takto a byla jsem chválena.
Poznámka k receptu na Švadlenčina polévka: Goldinka:goldi, to dělají ty sýrové nitky, sýr jak známo v polévce měni konzistenci
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Švadlenčina polévka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 11.12.2012
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 100 g sýrových nití (Albert, viz obr.) 5 ředkviček 1 mrkev 3 brambory (mohou být i uvařené) 2 smetany na vaření po 190 g (Albert) 2 vejce Cca 200 ml vody nebo vývaru Kousek másla, pár lístků bazalky nebo jiné bylinky – třeba pažitka, petrželka apod. Pepř, případně sůl či maggi na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Švadlenčina polévka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Švadlenčina polévka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Švadlenčina polévka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|