|
Recept na Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami
Recept na Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g chlazených filetů se sumce 800 g brambor sůl, olivový olej 250 g zelených fazolek 2 stonky řapíkatého celeru 2 PL dijónské hořčice pepř 200 g mrkve citrónová šťáva z 1 citronu 400 ml mléka 2PL másla, sůl 200 g slaniny 100 g sýra /gouda/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami
Recept na Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami: Filety ze sumce omyjeme, osušíme, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, opepříme, zavineme je plátky slaniny a necháme chvíli v chladu. Brambory, řapíkatý celer a mrkev omyjeme, očistíme a pokrájíme na plátky. Zvlášť povaříme mrkev, řapíkatý celer, zvlášť brambory v osolené vodě do poloměkka, zcedíme, necháme okapat a dáme do máslem vymaštěného pekáčku. Fazolky očistíme, omyjeme, spaříme ve vroucí osolené vodě a prudce je zchladíme ve studené vodě, opět zcedíme a necháme v cedníku okapat. Poté fazolky přidáme k zelenině, kterou jsme dali do pekáčku. V misce rozšleháme vejce s vlažným mlékem, hořčicí a solí. Všechnu zeleninu v pekáčku zalijeme připravenou směsí z vajec, mléka a hořčice. Sumce se slaninou nejdříve zprudka orestujeme na pánvi z obou stran a poté ho přendáme do pekáčku k zelenině. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut na 170 stupňů. Ke konci pečení rybu posypeme sýrem, slabě osolíme a ldyž se sár roztaví, troubu vypneme a podáváme.
Poznámka k receptu na Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami: Filety jsem měla chlazené, byly moc dobré, bez kostí, tak jsem zkusila zase něco jinak, občas to tak dělávám s lososem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 03.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 600 g chlazených filetů se sumce 800 g brambor sůl, olivový olej 250 g zelených fazolek 2 stonky řapíkatého celeru 2 PL dijónské hořčice pepř 200 g mrkve citrónová šťáva z 1 citronu 400 ml mléka 2PL másla, sůl 200 g slaniny 100 g sýra /gouda/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sumec, zapečený s fazolkami a bramborami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sumec, zapečený s fazolkami a bramborami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|