|
Recept na Sumec pod zelenou dekou
Recept na Sumec pod zelenou dekou je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Sumec pod zelenou dekou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- filety ze sumce - vykostěné - vhodné i pro děti - špenát sekaný (1 sáček) - sýr (čedar, eidam 45, královský) - česnek (asi 8 stroužků prolisujeme a 4 stroužky nasekáme) - máslo - koření - sůl, majoránka, červená paprika, kmín - šťáva z půlky citronu - malá cibule - 30 g špeku (kdo nemá rád, nemusí, je dobré tak i tak) - polohrubá mouka - asi 2 polévkové lžíce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sumec pod zelenou dekou
Recept na Sumec pod zelenou dekou: Filety ze sumce si omyjeme, musíme s ním opatrně, protože jak je zbavený kostí, je křehký. Osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem, posypeme majoránkou a pokapeme citronem. Dáme odpočinout do lednice. Na pánvi, která má víko, si na trošce oleje osmahneme na malinké kousky nakrájený špek (kdo nechce, nemusí dávat, je tam jenom na provonění), přidáme cibulku nakrájenou na měsíčky, poté ještě nasekaný česnek. Všechno orestujeme a přidáme špenát. Nijak nepodléváme, jen přikryjeme poklicí, podusíme do tepla, ale nevaříme. Dle chuti dosolíme. Necháme stranou. Nachystáme si plech, vyložíme pečícím papírem. Na dno dáme pár plátků másla. Na ně vyskládáme odpočinutou rybu. V misce si smícháme polohrubou mouku s červenou paprikou a kmínem a posypeme sumečka. Poklademe opět kousky másla. Podlejeme malinko vodou. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a dáme celý plech péct. Jak se bude máslo rozpouštět, udělá nám spolu s moukou na povrchu filet křupavou krustu. Když je barva rybky dorůžova, voní a už vidíme, jak se nám krásně peče, necháme tak 10 minut. Pak vyndáme z trouby, poklademe špenátem a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Dáme zpět do trouby, dokud se nám sýr pěkně nerozteče. Podáváme s vařenými bramborami, či opékanými - jak kdo rád.
Poznámka k receptu na Sumec pod zelenou dekou: Máme kousek od naší vesnice sádky, tam prodávají spoustu našich sladkovodních ryb. Ochutnali jsme sumce, protože je vykostěný, což ideální pro děti. Je to tučnější rybka, šťavnatá a rozhodně velmi chutná. Konečně, ochutnejte sami. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sumec pod zelenou dekou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Suvicka
- Datum vložení: 08.06.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: - filety ze sumce - vykostěné - vhodné i pro děti - špenát sekaný (1 sáček) - sýr (čedar, eidam 45, královský) - česnek (asi 8 stroužků prolisujeme a 4 stroužky nasekáme) - máslo - koření - sůl, majoránka, červená paprika, kmín - šťáva z půlky citronu - malá cibule - 30 g špeku (kdo nemá rád, nemusí, je dobré tak i tak) - polohrubá mouka - asi 2 polévkové lžíce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sumec pod zelenou dekou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sumec pod zelenou dekou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sumec pod zelenou dekou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|