|
Recept na Šumavská živáň
Recept na Šumavská živáň je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Šumavská živáň budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1,5 kg vepřové plece uzený bok klobása 6 velkých cibulí mrkev celer petržel ředkvičky 1,5 dcl oleje 5 palic česneku petrželová a celerová nať 20 dkg slaniny sůl pepř Bylinky: majoránka nebo zázvor šalvěj, meduňka vonná nebo jiné podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šumavská živáň
Recept na Šumavská živáň: 6 velkých cibulí nakrájíme na plátky, stejně nakrájíme kořenovou zeleninu - celer, petržel, mrkev a ředkvičky. Na kostky nakrájíme vepřovou plec, uzený bok, klobásu a slaninu. Přidáme petrželovou a celerovou nať, česnek nakrájený na plátky, zalijeme olejem a to všechno promícháme tak, aby se maso obalilo vším, proložíme větvičkami jehličí a necháme nejméně 8 hodin odležet a každou hodinu promícháme. Pečeme na ohni nebo v troubě s dostatečným dodáním těchto možných ingrediencí: majoránka nebo zázvor,nebo šalvěj, nebo meduňka. Pojídá se, až je maso měkké a krásně upečené za stálého polévání. Tato poznámka není zbytečná, protože to tak voní, že mnozí se na živáňskou vrhají dříve. Když pečeme na ohni, tak zeleninu cibuli, špek, česnek a nať rozsekáme a podáváme syrovou jako salát.
Poznámka k receptu na Šumavská živáň: Toto je recept pana Jiřího Císlera z knihy "Přijďte k nám na večeři". V receptu je uváděno - 5 palic česneku -, ale každý si může dát přiměřeně, podle své chuti. Já jsem tu odvahu neměla, abych maso prokládala větvičkami jehličí, tak jsem aspoň natáhla ruku a s balkonu utrhla pravou šumavskou větvičku borovice i s šiškami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šumavská živáň, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: HankaPu
- Datum vložení: 15.10.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1,5 kg vepřové plece uzený bok klobása 6 velkých cibulí mrkev celer petržel ředkvičky 1,5 dcl oleje 5 palic česneku petrželová a celerová nať 20 dkg slaniny sůl pepř Bylinky: majoránka nebo zázvor šalvěj, meduňka vonná nebo jiné podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šumavská živáň,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šumavská živáň - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šumavská živáň
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|