|
Recept na Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun
Recept na Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 ml přecezené kuřecí polévky/vařila jsem z 1kg kuřecího skeletu 200 ml převařené horké vody 10 g čiré sypké želatiny /1 sáček Stilla Dolce/ 1 nadrobno nakrájená uvařená mrkev /můžeme vynechat/ na menší kousky nakrájené uvařené maso ze skeletu 1 vrchovatá lžíce nasekaného libečku a petrželky sůl, mletý pepř na dochucení silikonové, nebo jiné druhy formiček, nebo misek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun
Recept na Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun: Do menšího kastrůlku dáme převařit 200ml vody a odstavíme z ohně. Po 5minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10minut nabobtnat. Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné kostičky. Ohřejeme polévku, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené suroviny. Želatinu v kastrůlku znovu vidličkou prošleháme a přidáme do hrnce. Přisypeme nakrájené bylinky, všechno promícháme a nalijeme do formiček. Pokud použijeme jiný materiál, než je silikon, tak je lepší, když formičky (misky) vyložíme potravinářskou folií, nebo svačinovým igelitovým sáčkem. Dáme do lednice alespoň na 5hodin zatuhnout. Poté z formičky vyklopíme na talíř. Můžeme lehce, každý podle své chuti pokropit octem naředěným vodou, posypat cibulkou a konzumovat s pečivem.
Poznámka k receptu na Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun: Já jsem dala do papiňáku do 1200ml vody na 3/4hodiny vařit kilo kuřecího skeletu (1kg/17,-kč) společně se zeleninou a kořením, jako klasickou obyčejnou polévku. Spotřebovali jsme jen 3porce a ze zbylého 1/2litru vývaru, který jsem druhý den vytáhla z lednice, byl nádherný hustý sulc. Protože různé druhy sulců a huspenin jsou u nás doma v oblibě a na polévku bylo moc horko, tak jsem udělala tuto obyčejnou chuťovku, která vyšla i finančně hodně levně :-) Od Marušky jsem tady našla podobný recept na aspik, který jsem už také dělala a byl moc dobrý, tak ho přidávám do podobných.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 29.09.2014
- Počet porcí: 850 ml zhotoveného sulcu
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 500 ml přecezené kuřecí polévky/vařila jsem z 1kg kuřecího skeletu 200 ml převařené horké vody 10 g čiré sypké želatiny /1 sáček Stilla Dolce/ 1 nadrobno nakrájená uvařená mrkev /můžeme vynechat/ na menší kousky nakrájené uvařené maso ze skeletu 1 vrchovatá lžíce nasekaného libečku a petrželky sůl, mletý pepř na dochucení silikonové, nebo jiné druhy formiček, nebo misek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|