|
Recept na Stromeček :-)
Recept na Stromeček :-) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Stromeček :-) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
kynuté těsto z 500 g hladké mouky(viz pozn.) rozpuštěné máslo holandské kakao moučkový cukr trpělivost :-D.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Stromeček :-)
Recept na Stromeček :-): Řádně vypracované a vykynuté těsto (použila jsem těsto podle receptu od Yanullky, které považuju za bezkonkurenční a tímto Janince děkuju :-), odkaz na rp. je v poznámce) rozdělíme na tři díly, propracujeme a necháme chvilku odpočinout a dokynout. První díl těsta rozválíme na obdélník o vel cca 35x30 cm(řídíme se velikostí plechu :-)), položíme na plech s pečícím papírem, pomažeme pěknou vrstvou rozpuštěného másla, přes sítko poprášíme kakaem a moučkovým cukrem, přiklopíme druhou rozválenou třetinou těsta, opět pomažeme a poprášíme, přiklopíme třetí rozválenou částí těsta. Tu už necháme "nasucho". A teď jde do tuhého:-D : příborovým nožem si naznačíme obrys stromečku (smrček, jedlička, modřín .... to je fuk, upečete to, co se podaří :-D) s kmenem uprostřed. Obkrojíme .. použila jsem kolečkový kráječ na pizzu. Rozdělíme na jednotlivé větve, ty pak stáčíme do vrtulek. Špičky jednotlivých větviček lehce přimáčkneme k papíru aby se neodmotávaly. Snažila jsem se nafotit postup, snad pomůže. Na plechu necháme ještě nakynout, pak pomažeme rozpuštěným máslem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dozlatova. Teplotu přizpůsobíme vlastní troubě. Odkrojků se nebojte, upekla jsem je jako první a taky jako první zmizely.
Poznámka k receptu na Stromeček :-): Recept na kynuté těsto: http://www.toprecepty.cz/recept/9803-strudl-2-v-1/. Postup je z tohoto FB profilu: http://https://www.facebook.com/pages/%D8%A2%D8%B4... a ke mně doputoval od Cathleen ... Ivi, díky. Neodolala jsem a vyzkoušela. Vím, že už je po Vánocích :-) Jsem si vědoma, že vlastně nejde o recept, ale snad se bude líbit a někomu i hodit :-).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Stromeček :-), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: senky (Jana)
- Datum vložení: 04.03.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: kynuté těsto z 500 g hladké mouky(viz pozn.) rozpuštěné máslo holandské kakao moučkový cukr trpělivost :-D
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na stromeček :-),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Stromeček :-) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Stromeček :-)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|