RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Stroganoff dle mé tchýně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Stroganoff dle mé tchýně, recepty Stroganoff dle mé tchýně, Stroganoff, , dle, mé, tchýně


Recept na Stroganoff dle mé tchýně

Recept na Stroganoff dle mé tchýně je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Stroganoff dle mé tchýně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hovězí roštěnec, nebo zadní a nebo falešná svíčková 500 g cibule 400 g máslo,stačí také 250 g 5-6 středních žampionu /nemusí být/ 200 ml smetany na vaření 10% 1,5 lžíce hl. mouky 3 lžičky hořčice plnotučné černé koření a sul petrželka nadrobno 1 lžíce.

Stroganoff  dle mé tchýně
Zvětšit obrázek

Recept na Stroganoff dle mé tchýně

Recept na Stroganoff dle mé tchýně:
Houby si očistíme a nakrájíme, maso nakrájíme na řízky, naklepeme a nařežeme na tenké nudličky /jako na čínu/. Do pánve si dáme 200 g másla, necháme ho pomalinku ohřát /pro méně zkušené kuchařinky doporučuji přidat olej 2 lžíce /aby se to máslo nepřěpálilo!/. Do rozpáleného másla dáme nakrájené houby a opékáme do zlatova. Nikam nechodíme a mícháme! Když už jsou houby opečené, přidáváme postupně maso a stále mícháme a opékáme /nesmí nám pustit vodu/, proto přidáváme malé dávky, aby se stihlo v másle opéct. Furt mícháme! Po opečení přidáme černé koření, sul a tolik vroucí vody nebo dobrého vývaru, aby bylo maso ponořeno! Zakryjeme poklicí a dáme na co nejmenší plamen a pomalinku vaříme. Nedáme se zvyklat brumláním " na co potřebuješ tolik cibule" a čistíme nebo pověříme polovičku, ať si popláče ! Po očištění by cibule měla vážit tolik jako maso ! Nedejte se ukecat, musí to být tolik! Pro milovníky cibule jedna nebo dvě navíc jenom zlepší chuť. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka cca 5 mm. Do pánve si dáme zbylé máslo 200 g. Zase pro méně zručné kuchařky : klidně si přidejte 2 lžíce oleje, ať se máslo nepřepálí. Do rozpáleného másla postupňe vkládáme cibuli a stále mícháme ! Opékáme dozlatova asi 15 minut . Pulku opečené cibule přidáme hned k masu a necháme dál vařit. Pulku si necháme na dokončení v pánvi. Když je masíčko už měkké, pánev se zbylou cibulí rozehřejeme a přidáme k ní 1,5 lžíce hl. mouky a společně chvilku za stálého míchaní opečeme. Přidáme sladkou smetanu na vaření a všechnu tu dobrotu přilijeme k masu. Za stálého míchaní necháme projít varem . Na konec už jenom hořčici a dosolíme dle své chuti. Necháme 20 minut v klidu a znovu ochutnáme, jestli ještě není třeba sul. Cibule si sul vezme až po 20 minutkách . Přidáme petrželku . Nejlepší příloha je rýže + hranolky pul na pul. To nám chutná nejvíce, ale když jsem vaŕila pro focení, měla jsem jenom nové brambory a z těch hranolky jaksi neumím. Knedlík jsem k tomu nezkusila ,ale ...

Poznámka k receptu na Stroganoff dle mé tchýně:
Tento recept mám od své tchýně a podobný s máslem jsem tu nenašla. Pokud někdo vyštrachá nějaký podobný, ať ho sem přidá. Přidáváni fotek požadováno !

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Stroganoff dle mé tchýně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
  • Datum vložení: 21.08.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 500 g hovězí roštěnec, nebo zadní a nebo falešná svíčková 500 g cibule 400 g máslo,stačí také 250 g 5-6 středních žampionu /nemusí být/ 200 ml smetany na vaření 10% 1,5 lžíce hl. mouky 3 lžičky hořčice plnotučné černé koření a sul petrželka nadrobno 1 lžíce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na stroganoff dle mé tchýně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Stroganoff dle mé tchýně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Stroganoff dle mé tchýně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist