|
Recept na Stroganoff dle mé tchýně
Recept na Stroganoff dle mé tchýně je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Stroganoff dle mé tchýně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hovězí roštěnec, nebo zadní a nebo falešná svíčková 500 g cibule 400 g máslo,stačí také 250 g 5-6 středních žampionu /nemusí být/ 200 ml smetany na vaření 10% 1,5 lžíce hl. mouky 3 lžičky hořčice plnotučné černé koření a sul petrželka nadrobno 1 lžíce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Stroganoff dle mé tchýně
Recept na Stroganoff dle mé tchýně: Houby si očistíme a nakrájíme, maso nakrájíme na řízky, naklepeme a nařežeme na tenké nudličky /jako na čínu/. Do pánve si dáme 200 g másla, necháme ho pomalinku ohřát /pro méně zkušené kuchařinky doporučuji přidat olej 2 lžíce /aby se to máslo nepřěpálilo!/. Do rozpáleného másla dáme nakrájené houby a opékáme do zlatova. Nikam nechodíme a mícháme! Když už jsou houby opečené, přidáváme postupně maso a stále mícháme a opékáme /nesmí nám pustit vodu/, proto přidáváme malé dávky, aby se stihlo v másle opéct. Furt mícháme! Po opečení přidáme černé koření, sul a tolik vroucí vody nebo dobrého vývaru, aby bylo maso ponořeno! Zakryjeme poklicí a dáme na co nejmenší plamen a pomalinku vaříme. Nedáme se zvyklat brumláním " na co potřebuješ tolik cibule" a čistíme nebo pověříme polovičku, ať si popláče ! Po očištění by cibule měla vážit tolik jako maso ! Nedejte se ukecat, musí to být tolik! Pro milovníky cibule jedna nebo dvě navíc jenom zlepší chuť. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka cca 5 mm. Do pánve si dáme zbylé máslo 200 g. Zase pro méně zručné kuchařky : klidně si přidejte 2 lžíce oleje, ať se máslo nepřepálí. Do rozpáleného másla postupňe vkládáme cibuli a stále mícháme ! Opékáme dozlatova asi 15 minut . Pulku opečené cibule přidáme hned k masu a necháme dál vařit. Pulku si necháme na dokončení v pánvi. Když je masíčko už měkké, pánev se zbylou cibulí rozehřejeme a přidáme k ní 1,5 lžíce hl. mouky a společně chvilku za stálého míchaní opečeme. Přidáme sladkou smetanu na vaření a všechnu tu dobrotu přilijeme k masu. Za stálého míchaní necháme projít varem . Na konec už jenom hořčici a dosolíme dle své chuti. Necháme 20 minut v klidu a znovu ochutnáme, jestli ještě není třeba sul. Cibule si sul vezme až po 20 minutkách . Přidáme petrželku . Nejlepší příloha je rýže + hranolky pul na pul. To nám chutná nejvíce, ale když jsem vaŕila pro focení, měla jsem jenom nové brambory a z těch hranolky jaksi neumím. Knedlík jsem k tomu nezkusila ,ale ...
Poznámka k receptu na Stroganoff dle mé tchýně: Tento recept mám od své tchýně a podobný s máslem jsem tu nenašla. Pokud někdo vyštrachá nějaký podobný, ať ho sem přidá. Přidáváni fotek požadováno !
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Stroganoff dle mé tchýně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna)
- Datum vložení: 21.08.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g hovězí roštěnec, nebo zadní a nebo falešná svíčková 500 g cibule 400 g máslo,stačí také 250 g 5-6 středních žampionu /nemusí být/ 200 ml smetany na vaření 10% 1,5 lžíce hl. mouky 3 lžičky hořčice plnotučné černé koření a sul petrželka nadrobno 1 lžíce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na stroganoff dle mé tchýně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Stroganoff dle mé tchýně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Stroganoff dle mé tchýně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|