|
Recept na Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená)
Recept na Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená) je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300g výběrové polohrubé mouky 100g mouky Zlatka 1 kypřicí prášek (nejlépe Dr.Oetker) 180g moučkového cukru 1 vanilkový nebo vanilínový cukr 1 tvaroh měkký ve staniolu (může být i vanička) 150g másla 50g Hery nebo Zlatá Haná 2 vejce špetka soli rum dle chuti, rozinky, brusinky, nasekané ořechy, mandle, kandované ovoce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená)
Recept na Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená): ušleháme celá vejce s oběma cukry přidáme povolený tuk, rum...opět chvíli třeme přidáme mouky, ve kterých jsme promíchali prášek do pečiva dále rozinky, ořechy a na kousky pokrájené kandované ovoce vše důkladně promícháme a až nakonec zapracujeme do těsta tvaroh pečeme ve vánočkové formě, kterou vymažeme sádlem a vysypeme kokosem těsto pěkně urovnáme ve formě a dáme péci pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160-170 stupňů jestli máme štolu upečenou, zkusíme špejlí po vytažení z trouby ji ihned potřeme rozpuštěným máslem, ochuceným rumem a bohatě zacukrujeme chvilku počkáme, vyklopíme a to samé (máslo s rumem, cukr) uděláme z druhé strany štola je výborná, vláčná
Poznámka k receptu na Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená): recept je od Yanull, která mně recept nezištně poskytla a dovolila zde uveřejnit Janičko, tímto ti mocinky děkuji za skvělý recept abych předešla případným výtkám...já vím, že je zde několik podobných receptů na tvarohové štoly, ale tento je přece jenom trochu jiný, hlavně co se týče poměrů surovin a druhů mouky a tuků vyzkoušejte, nebudete litovat
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 24.02.2011
- Počet porcí: 1 štola
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: 300g výběrové polohrubé mouky 100g mouky Zlatka 1 kypřicí prášek (nejlépe Dr.Oetker) 180g moučkového cukru 1 vanilkový nebo vanilínový cukr 1 tvaroh měkký ve staniolu (může být i vanička) 150g másla 50g Hery nebo Zlatá Haná 2 vejce špetka soli rum dle chuti, rozinky, brusinky, nasekané ořechy, mandle, kandované ovoce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štola z vysočiny (na valašsku upečená),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|