|
Recept na Štika na másle z Nantes
Recept na Štika na másle z Nantes je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Štika na másle z Nantes budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na 2 litry vývaru •2ks mrkev •2ks petržel •1/2 celer •2ks cibule •Divoké koření + tymián •Ocet •Sůl •Štika Máslová omáčka •4 + 2 PL bílé víno •4 šalotky (cibule) •200 g studené máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Štika na másle z Nantes
Recept na Štika na másle z Nantes: Napřed připravíme cibulový základ pro máslovou omáčku: V rendlíku povaříme ve 4 PL vína drobně krájenou šalotku. Vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se kapalina vyvaří. Odstavíme a přidáme 2 PL vína. * Vytipujeme nádobu takové velikosti, aby se v ní ryba dala uvařit. Odhadneme (nebo odměříme) takové množství vody ve kterém bude ryba skoro ponořena. Z odměřené vody, zeleniny, koření, octa a soli uvaříme slabě kyselý, přiměřeně kořeněný vývar. Když se zelenina uvařila, vývar scedíme a asi 20 minut v něm pošírujeme očištěnou štiku. * V mezičase připravíme máslovou omáčku: Máslo rozdělíme asi na 10 kousků. Rendlík s cibulovým základem dáme na velmi mírný oheň a když se tekutina zahřeje, přidáme kousek másla. Mícháme, a když se máslo rozpustí, přidáme další kousek másla. Za stálého míchání postupně přidáme všechny kousky másla. Výsledkem je krém, který vypadá jako řídká holandská omáčka. Tento máslový krém vlijeme do nahřátého omáčníku a společně s uvařenou štikou na táce můžeme podávat. K tomuto receptu na štiku Achille Gregor napsal: Jednou mě jeden dobrák, který ví, že jím rád ryby, pozval na štiku. Přišel jsem pln dobré vůle a poznal jsem, jak se dá štika nejvhodněji zkazit. Ze všech možných úprav si ten dobrák vybral právě ten nejméně vhodný: smažení. A recept končí slovy: To je recept z Nantes, který z méně hodnotné štiky vytvoří jídlo par excellence! Vyzkoušejte a seznáte, že A. Gregor nepřehání Recept upraven
Poznámka k receptu na Štika na másle z Nantes: Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím… Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte… Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů… Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štika na másle z Nantes, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: .
- Datum vložení: 04.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: Na 2 litry vývaru •2ks mrkev •2ks petržel •1/2 celer •2ks cibule •Divoké koření + tymián •Ocet •Sůl •Štika Máslová omáčka •4 + 2 PL bílé víno •4 šalotky (cibule) •200 g studené máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štika na másle z nantes,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štika na másle z Nantes - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štika na másle z Nantes
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|