|
Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"
Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala" je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 ks kuřecích horních stehen 6 větších cibulí 9 větších stroužků česneku 8 žampionů 2 nožky klobásy 100 g gazdovské slaniny 100 g loveckého salámu 1 pl oleje 1 dl bílého vína na marinádu: 2 dl bílého vína 2 pl sladké chilli omáčky 2 pl sladké sojové omáčky 1 kl nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu ½ kl mletého chilli 5 stroužků prolisovaného česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"
Recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala": Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a necháme nejlépe přes noc zavíčkované uležet. Cibuli, česnek a žampiony očistíme, cibuli překrájíme na čtvrtiny, česnek na plátky a žapiony na polovinu. Klobásky nakrájíme na silnější kolečka, lovecký salám na silnější čtverečky a slaninu nakrájíme na delší silnější špalíčky. Maso z marinády vytáhneme dírovanou naběračkou a dáme na pánvici s rozehřátým olejem orestovat(zatáhnout). Takto připravené maso přendáme i s výpekem do zapékací mísy, přidáme zbývající nakrájené suroviny, podlijeme marinádou a vínem, přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na ¾ výkon 40minut. 10minut před dokončením víko odstraníme, troubu ubereme na poloviční výkon a dopečeme na barvu. Podáváme s různě upravenými brambory, hodí se i rýže, můžeme podávat také jen s pečivem.
Poznámka k receptu na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala": Opět můj "ledničkový" experiment. Kuřecí maso bylo z nějakých chcípáčků a po vykostění ho moc nebylo. Potřebovala jsem udělat víc porcí a tak nezbylo, než vybrakovat zbytky z lednice A protože máme rádi cibuli i česnek, tak jsem množstvím nešetřila. Šťávička byla velice chutná a všehochuť ostatních surovin moc dobrá. Manžel měl tuhle chutnou baštu s pečivem a já jsem si k tomu opekla brambory.(Ale k té šťávičce by byla lepší bramborkašula:-))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 05.05.2012
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 4 ks kuřecích horních stehen 6 větších cibulí 9 větších stroužků česneku 8 žampionů 2 nožky klobásy 100 g gazdovské slaniny 100 g loveckého salámu 1 pl oleje 1 dl bílého vína na marinádu: 2 dl bílého vína 2 pl sladké chilli omáčky 2 pl sladké sojové omáčky 1 kl nasekaných lístků čerstvého rozmarýnu ½ kl mletého chilli 5 stroužků prolisovaného česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnatá všehochuť aneb"co lednice dala"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|