|
Recept na Staročeský bác neboli liťák
Recept na Staročeský bác neboli liťák je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Staročeský bác neboli liťák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Droždí 22g, 2 celá vejce, 2-3 syrové brambory střední vel., 1 uvařená, střed.vel.studená brambora, 1/4 l vlaž.mléka, vepřové sádlo, 0,5kg polohr.mouky, pepř, sůl, česnek, majoránka, mák nemletý..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Staročeský bác neboli liťák
Recept na Staročeský bác neboli liťák: Nejdříve dáme do trošky vlaž.mléka a špetky soli vykynout droždí, mezi tím do mísy nasypeme mouku, rozklepneme celá vejce, vlijeme zbytek mléka, přidáme koření dle chuti - pepř, sůl, lisovaný česnek, majoránku, na hrubo nastrouhané oba brambory, vlijeme vykynuté droždí a vše promícháme v hmotu, konzistence jako hustší kynuté těsto. Plech silněji vymažeme sádlem a hustě vysypeme mákem až po okraj, těsto vlijeme na plech a povrch posypeme mákem a pokapeme rozpuštěným sádlem. Pečeme v troubě na 150-200stupňů 1/2 až 3/4 hod., až jsou okraje křupané a těsto se odlepuje v rozích.Po upečení necháme vychladnout a krájíme na kostky, Chutná výýýborně.
Poznámka k receptu na Staročeský bác neboli liťák: Jsem taky z Pb a u nás setomuto taky říká BÁC. Jen tam ještě dáváme škvarky, nebo uzený masíko...Aby to nebylo tak "dietní"
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeský bác neboli liťák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: HELLE
- Datum vložení: 18.09.2011
- Počet porcí: 1 plech střední velikosti
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: Droždí 22g, 2 celá vejce, 2-3 syrové brambory střední vel., 1 uvařená, střed.vel.studená brambora, 1/4 l vlaž.mléka, vepřové sádlo, 0,5kg polohr.mouky, pepř, sůl, česnek, majoránka, mák nemletý.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeský bác neboli liťák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeský bác neboli liťák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeský bác neboli liťák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|