RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Staročeský bác neboli liťák

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Staročeský bác neboli liťák, recepty Staročeský bác neboli liťák, Staročeský, bác, neboli, liťák


Recept na Staročeský bác neboli liťák

Recept na Staročeský bác neboli liťák je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Staročeský bác neboli liťák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Droždí 22g, 2 celá vejce, 2-3 syrové brambory střední vel., 1 uvařená, střed.vel.studená brambora, 1/4 l vlaž.mléka, vepřové sádlo, 0,5kg polohr.mouky, pepř, sůl, česnek, majoránka, mák nemletý..

Staročeský bác neboli liťák
Zvětšit obrázek

Recept na Staročeský bác neboli liťák

Recept na Staročeský bác neboli liťák:
Nejdříve dáme do trošky vlaž.mléka a špetky soli vykynout droždí, mezi tím do mísy nasypeme mouku, rozklepneme celá vejce, vlijeme zbytek mléka, přidáme koření dle chuti - pepř, sůl, lisovaný česnek, majoránku, na hrubo nastrouhané oba brambory, vlijeme vykynuté droždí a vše promícháme v hmotu, konzistence jako hustší kynuté těsto. Plech silněji vymažeme sádlem a hustě vysypeme mákem až po okraj, těsto vlijeme na plech a povrch posypeme mákem a pokapeme rozpuštěným sádlem. Pečeme v troubě na 150-200stupňů 1/2 až 3/4 hod., až jsou okraje křupané a těsto se odlepuje v rozích.Po upečení necháme vychladnout a krájíme na kostky, Chutná výýýborně.

Poznámka k receptu na Staročeský bác neboli liťák:
Jsem taky z Pb a u nás setomuto taky říká BÁC. Jen tam ještě dáváme škvarky, nebo uzený masíko...Aby to nebylo tak "dietní"

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Staročeský bác neboli liťák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: HELLE
  • Datum vložení: 18.09.2011
  • Počet porcí: 1 plech střední velikosti
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: Droždí 22g, 2 celá vejce, 2-3 syrové brambory střední vel., 1 uvařená, střed.vel.studená brambora, 1/4 l vlaž.mléka, vepřové sádlo, 0,5kg polohr.mouky, pepř, sůl, česnek, majoránka, mák nemletý.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na staročeský bác neboli liťák, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Staročeský bác neboli liťák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Staročeský bác neboli liťák

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist