|
Recept na Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou
Recept na Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1700 gramů brambor 1 lžíce rozmarýnu sůl, pepř, tymián, petrželka rukola 500 gramů mletého masa /jakékoliv/ 300 gramů hlívy ústřičné / nebo žampionů/ 2 lžíce oliv.oleje 1 lžička mleté papriky 1 červená paprika 1 zelená paprika 3 stroužky česneku 1 velká cibule 2 malé cukety /nebo saltové okurky/ 150 gramů slaniny 2 lžíce strouhanky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou
Recept na Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou: Brambory syrové omyjeme, pokrájíme i se slupkou, osolime, a podélne čtvrtíme a posypeme rozmarýnem. Pečeme v zapékací misce do zlatova asi 30 minut na 250 stupnu. Dál si asi 150 gramů hlívy orestujeme na pokrájené slanině. Mleté maso, bylinky, koření a orestovanou hlívu řádně promícháme, je-li potřeba, přidáme i strouhanku. Dáme do chladu, tak na 4 až 5 hodin. Pak si uděláme z masové směsi kuličky. Cibuli, cuketu, papriky obě a zbylou hlívu ústřičnou si pokrájíme na kousky. Špejle si potřeme olejem a napichujeme pak střídavě maso, zbytek hlívy a zeleninu. Na pánvi pak opečeme špízy do zlatova. Podáváme s bramborami s rozmarýnem.
Poznámka k receptu na Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou: Můžeme použít i omáčku /dip/ z jogurtu, bylinek a kečupu. Maso je chutné i druhý den. Dají se udělat i jenom masové kuličky, i to je také dobré, pak to, co mi zbylo, jsem dala jen jako masové kuličky pak s chlebem.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 20.07.2011
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1700 gramů brambor 1 lžíce rozmarýnu sůl, pepř, tymián, petrželka rukola 500 gramů mletého masa /jakékoliv/ 300 gramů hlívy ústřičné / nebo žampionů/ 2 lžíce oliv.oleje 1 lžička mleté papriky 1 červená paprika 1 zelená paprika 3 stroužky česneku 1 velká cibule 2 malé cukety /nebo saltové okurky/ 150 gramů slaniny 2 lžíce strouhanky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špízy z mletého masa s hlívou ústřičnou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|