|
Recept na Špikované srdce po burgundsku
Recept na Špikované srdce po burgundsku je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Špikované srdce po burgundsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2-3 vepřové srdce, 4 střední cibule, Masox, 100-150g uz.slaniny, 2 lžíce sádla, 1-1,5 dcl dobrého červeného vína, 5 kuliček nového koření, sůl, asi 5 kuliček opepře, 1 hřebíček, špetka tymiánu, špetka muškát.oříšku, trochu hr.mouky, sůl a pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špikované srdce po burgundsku
Recept na Špikované srdce po burgundsku: Srdce nakrájíme na menší díly (podle velikosti srdce) a každý díl co nejvíc prošpikujeme. Čím více tím lépe. (Je lepší aby byla slanina v lednici - lépe se s ní dělá). Nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a obděláme na ní posléze prošpikované kusy srdce. Asi po 2-3 minutách přilijeme víno a necháme a po 2 minutách přilijeme cca 4 dcl vody (záleží kolik budeme chtít omáčky a kolik je kusů srdce). Pak už jen rozdrobíme Masox a přidáme v hmoždíři upravené koření. Vaříme, dokud není srdce měkké. (Srdce je vždy dost houževnaté a někdy je třeba přilívat horkou vodu - dobré je vařit v papiňáku). Po uvaření zaprášíme moukou, dle našich představ hustosti omáčky. Dochutíme. Zůstala-li nám slanina a nebo kůže ze slaniny, je dobré ji nechat též vařit v omáčce.
Poznámka k receptu na Špikované srdce po burgundsku: Již jsme dělali i z hovězího srdce. Podáváme, jak kdo má rád s houskovým knedlíkem, bramborem. My máme jako přílohu rýži. Dá se i s těstovinami. Já jím srdce (je žravé) z hlubokého talíře a vidličkou vždy kus srdce napíchnu a ukusuju, nebo si srdce nejdřív nakrájím, abych se nezdržoval Hi Hi. Ach ta etiketa.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špikované srdce po burgundsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 10.06.2009
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 2-3 vepřové srdce, 4 střední cibule, Masox, 100-150g uz.slaniny, 2 lžíce sádla, 1-1,5 dcl dobrého červeného vína, 5 kuliček nového koření, sůl, asi 5 kuliček opepře, 1 hřebíček, špetka tymiánu, špetka muškát.oříšku, trochu hr.mouky, sůl a pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špikované srdce po burgundsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špikované srdce po burgundsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špikované srdce po burgundsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|