|
Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách
Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 králičí stehna 100 g uzeného bůčku (nejlépe z komína) 3 cibule 3 lžíce sušených brusinek sáček švestkového čaje pepřové koření (Kotányi) olej máslo kuřecí vývar 2-3 lžíce hladké mouky sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách
Recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách: Sušené brusinky nasypeme do misky, přidáme sáček švestkového čaje, několik větviček čerstvého tymiánu a zalijeme asi 100 ml vroucí vody. Necháme louhovat, nejlépe přes noc. Králičí stehna prošpikujeme špalíčky uzeného bůčku, nasolíme, posypeme pepřovým kořením, zakapeme olejem a necháme odležet při pokojové teplotě. Zbytek bůčku nakrájíme na drobné kostičky. Troubu předehřejeme na 200°C. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáčku a na výpeku orestujeme cibuli, nakrájenou na větší kusy. Orestovanou cibuli nasypeme do pekáčku na maso, přilijeme namočené brusinky i s nálevem a tymiánem (sáček čaje odstraníme), do poloviny výšky masa zalijeme teplým kuřecím vývarem, přisypeme zbytek bůčku a vložíme do trouby. Teplotu hned stáhneme na 140-150°C a přikryté zvolna pečeme asi 3 hodiny. Obsah pekáčku kontrolujeme a v případě potřeby doléváme teplý vývar. Když je maso měkké a odděluje se od kosti, tak ho vyndáme stranou a výpek vydusíme na tuk, nyní již na plotně. Poté zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme horkou vodou. Prováříme asi 25 minut (v průběhu vrátíme stehna, aby se prohřála) a dochutíme solí, pepřem nebo přidáme větvičku čerstvého tymiánu. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.
Poznámka k receptu na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách: Anna Kocikova: Anuško, Ty jsi měla narozeniny? Já ostuda to zjistila až teď.. Jsem to ostuda, jak se přání přesunula do zvláštní rubriky, nestíhám to sledovat. Přeju Ti moc štěstí a zdravíčka, lásky a radosti.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 17.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 4 králičí stehna 100 g uzeného bůčku (nejlépe z komína) 3 cibule 3 lžíce sušených brusinek sáček švestkového čaje pepřové koření (Kotányi) olej máslo kuřecí vývar 2-3 lžíce hladké mouky sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špikovaná králičí stehna na tymiánu a brusinkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|