|
Recept na Špenátovo-cuketové pesto
Recept na Špenátovo-cuketové pesto je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Špenátovo-cuketové pesto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 střední cuketa 150g mraženého špenátu 1 malá na drobno nakrájená cibule 2 1/2 stroužku česneku (tím má na mysli 2 velké a 1 menší) malá hrst čerstvé bazalky 1/4 hrnku slunečnicových semínek 1/4 hrnku strouhaného parmezánu šťáva z 1/4 citronu 1 - 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř, čerstvě namleté chilli papričky - jako přílohu jsem měla celozrnné špagety.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špenátovo-cuketové pesto
Recept na Špenátovo-cuketové pesto: Zhruba na 180°C si rozehřejeme troubu a dáme do ní na 20 - 30 minut opéct na půl rozkrojenou cuketu. Na 10 minut k ní přidáme i slunečnicová semínka, aby se opražila. Na trošce oleje si osmahneme cibulku, přidáme špenát a ohříváme, dokud se nerozpustí. Osolíme jej a opepříme. Poté přidáme prolisovaný česnek a jen mírně prohřejeme. Pak necháme vychladnout. Cuketu si nakrájíme na větší kostky a necháme vsáknout do ubrousku přebytečnou tekutinu. Do mixéru si pak dáme špenát, cuketu, sýr, semínka, listy bazalky, citronovou šťávu, trošku osolíme, opepříme, přidáme trochu chilli a rozmixujeme. Klidně to můžeme nechat rozmixovat déle, aby semínka byla co nejmenší. Upozorňuji, že úplně se nikdy nerozmixují, budou tam drobné kousky, ale dodá to pestu na šmrncu =). Jako přílohu si uvařte své oblíbené těstoviny, dozdobte trochou zeleniny či strouhaným parmezánem, anebo je možno to použít jako dip na zeleninu či namazat na pečivo. S tím je to také vynikající ;).
Poznámka k receptu na Špenátovo-cuketové pesto: http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/08/spenatov...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špenátovo-cuketové pesto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 01.10.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 střední cuketa 150g mraženého špenátu 1 malá na drobno nakrájená cibule 2 1/2 stroužku česneku (tím má na mysli 2 velké a 1 menší) malá hrst čerstvé bazalky 1/4 hrnku slunečnicových semínek 1/4 hrnku strouhaného parmezánu šťáva z 1/4 citronu 1 - 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř, čerstvě namleté chilli papričky - jako přílohu jsem měla celozrnné špagety
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špenátovo-cuketové pesto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špenátovo-cuketové pesto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špenátovo-cuketové pesto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|