|
Recept na Špenátovo-bramborové knedlíky
Recept na Špenátovo-bramborové knedlíky je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Špenátovo-bramborové knedlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Knedlíky : 4 v šupke uvarené zemiaky, 350 g špenátu, 250 g jemného tvarohu, 100 g strúhaného syra, 100-150 g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 4 prelisované strúčiky cesnaku Šalviové maslo : 100 g masla, 5 lyžíc čerstvých šalviových lístkov alebo asi 15 lístkov sušených, soľ, čierne korenie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špenátovo-bramborové knedlíky
Recept na Špenátovo-bramborové knedlíky: Špenát necháme rozmraziť a odkvapkať. Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zo špenátu, zemiakov a ostatných ingrediencií vymiešame cesto. Múky dávame len toľko, aby sa dali tvarovať knedlíky, ale cesto nemá byť tuhé. Mokrými rukami formujeme gule s priemerom asi 5 cm a vo vriacej osolenej vode ich na slabom ohni varíme asi 8 minút ( vyskúšame jeden či je uvarený ). Knedlíky vyberieme a necháme otiecť. Maslo v malom kastróliku zotopíme, pridáme nadrobno nasekanú šalviu a za stáleho miešania 2 minúty povaríme. Odkvapkané knedlíky uložíme na tanier a prelejeme šalviovým maslom.
Poznámka k receptu na Špenátovo-bramborové knedlíky: Terezko - moc se mi to líbí, s tím šalvějovým máslem to musí být opravdu dobrota - ukládám a posílám +
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špenátovo-bramborové knedlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 07.05.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: Knedlíky : 4 v šupke uvarené zemiaky, 350 g špenátu, 250 g jemného tvarohu, 100 g strúhaného syra, 100-150 g polohrubej múky, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 4 prelisované strúčiky cesnaku Šalviové maslo : 100 g masla, 5 lyžíc čerstvých šalviových lístkov alebo asi 15 lístkov sušených, soľ, čierne korenie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špenátovo-bramborové knedlíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špenátovo-bramborové knedlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špenátovo-bramborové knedlíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|