Recept na Špenátová roláda s ricottou
Recept na Špenátová roláda s ricottou je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Špenátová roláda s ricottou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g špenátu 2 stroužky česneku 4 vejce 70 g polohrubé mouky sůl, pepř 200 g ricotty 80 g sušených rajčat 2 snítky tymiánu 1 lžíce oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Špenátová roláda s ricottou
Recept na Špenátová roláda s ricottou: 1) Špenát si nadrobno nasekáme (pokud máme čerstvý, tak ho spaříme a vyždímáme vodu a necháme vychladnout). Přidáme k němu třený česnek. 2) Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. 3) Do špenátu střídavě vmícháváme žloutky a mouku. Poté lehce zapracujeme sníh z bílků a dochutíme solí a pepřem. 4) Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozetřeme špenátovou hmotu. Dáme do trouby na 170°C a pečeme asi 20 minut. 5) Ricottu smícháme s nakrájenými rajčaty a tymiánem a dochutíme solí a pepřem. 6) Na vychladlý korpus rozetřeme ricottu, stočíme do rolády a dáme vychladnout a ztuhnou do lednice.
Poznámka k receptu na Špenátová roláda s ricottou: Příloha Ženy a život. Březen 2013.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špenátová roláda s ricottou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aadulka
- Datum vložení: 20.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: 250 g špenátu 2 stroužky česneku 4 vejce 70 g polohrubé mouky sůl, pepř 200 g ricotty 80 g sušených rajčat 2 snítky tymiánu 1 lžíce oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špenátová roláda s ricottou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špenátová roláda s ricottou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špenátová roláda s ricottou
|
|