|
Recept na Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce
Recept na Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřového masa(já měla plecko),2-3 cibule, 100 g slaniny(měla jsem anglickou), 1/4 menší hlávky zelí, 1 větší paprika, 1 větší rajče, 200 ml smetany 30%(může být i 12%), 2 lžíce sladké papriky, pepř, 1-2 lžíce hladké mouky(jak kdo chce husté),olivový olej, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce
Recept na Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce: Maso nakrájíme na kostky a prosolíme je, slaninu na kostičky, cibuli na drobnější kousky, papriku a zelí na proužky a rajče na kousky. V hrnci na oleji opečeme slaninu a maso ze všech stran, přidáme cibuli, kterou taktéž opečeme, přidáme 1 lžíci papriky, necháme jí moment zpěnit a hned zalijeme vodou (ne moc) a dusíme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, papriku+zelí+rajče, opepříme dle chuti a když je maso dostatečně měkké a zelenina trochu rozvařená, zahustíme omáčku smetanou s rozšlehanou moukou a druhou lžící papriky, mícháme a chvíli vaříme a můžeme ještě dochutit solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce: Nevím, zda je to úplně přesně, neboť jsem recept přivezený ze Španělska nemohla najít a musela jsem si trochu lámat hlavu a na štěstí jsem ho už párkrát vařila pro jeho dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 22.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g vepřového masa(já měla plecko),2-3 cibule, 100 g slaniny(měla jsem anglickou), 1/4 menší hlávky zelí, 1 větší paprika, 1 větší rajče, 200 ml smetany 30%(může být i 12%), 2 lžíce sladké papriky, pepř, 1-2 lžíce hladké mouky(jak kdo chce husté),olivový olej, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|