|
Recept na Sofrito
Recept na Sofrito je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Sofrito budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pro kubánskou verzi: 2 PL olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik, 1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (Skvěle nahradí petrželka), 1 PL rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Sofrito
Recept na Sofrito: Vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu. Protože je toho hodně, a protože použití je opravdu všestranné, uděláme co dělají jiní, udělat v tvořiči ledu kostičky, dát zmrznout a v mrazáku v pytlíku skladovat. Ale ten mrazák není zas tak kritický, v obchodech s orientálními potravinami to vídám v kelímcích v normální lednici. A to mi říká, že sofrito používá snad celý svět, jen česká kuchyně ne.
Poznámka k receptu na Sofrito: Sofrito, v italské kuchyni soffrito, se používá v italské, řecké, ale i karibské a kubánské kuchyni. I Francouzská kuchyně to zná jmenuje se, vznešeně, jak jinak Miraphoix. V Itálii je to první krok při vaření rizota, omáček na špagety a ragů, polévek a vlastně skoro všude, kam patří zelenina. Základní jihoitalský recept je z olivového oleje, cibule, česneku. V severní Itálii je to hlavně cibule, řapíkatý celer a karotka, tomu všemu říkají také Trinity, podle Boží trojice, ostatně v kreolské kuchyni také. Na Kubě je základní ingredience cibule, česnek, rajčata a papriky pálivé zcela podle vás. Je to prostě základ vaření, jako v české kuchyni začínáme cibulí, tak tady je toho víc. Protože je to přídavek do vaření a taková kategorie tu není, dal jsem to do této kategorie.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sofrito, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: moc
- Datum vložení: 19.02.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Pro kubánskou verzi: 2 PL olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik, 1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (Skvěle nahradí petrželka), 1 PL rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sofrito,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sofrito - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sofrito
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|