|
Recept na Šoférský guláš - bráchova varianta
Recept na Šoférský guláš - bráchova varianta je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Šoférský guláš - bráchova varianta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězí kližky (lze ale dělat i z vepřové plece i z jakéhokoli jiného masa i drůbežího) Vývar (nebo voda a bujon, množství podle toho, kolik chceme guláše), půl balíčku drceného kmínu, cibule – co váží maso, 5 stroužků česneku, feferonky – kozí rohy asi 5 kusů, ostré feferonky dle chuti (3ks by měly stačit),pepř (nejlepší čerstvě mletý – čtyřbarevný, stačí černý), 1 chilli paprička, 1 KL tekutého chilli nebo tabasca,).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Šoférský guláš - bráchova varianta
Recept na Šoférský guláš - bráchova varianta: Cibuli, česnek a 2 feferonky od každého druhu nakrájíme na kousky. Na sádle rozvoníme cibuli a česnek. Přidáme feferonky a zasmahneme jen velice malinko, přidáme maso, zprudka zatáhneme, podlijeme vývarem, nebo vodou a bujonem a dusíme téměř do měkka. Poté vhodíme zbytek nakrájených feferonek a veškeré koření, promícháme a necháme spojit chutě. Zahustíme (já guláše zahušťuju zásadně chlebem, ale jde i jíška z mouky určitě) a dodusíme do měkka, upravíme chuť. Jako příloha knedlíky, kolínka…. Tenhle recept mi dal brácha, jezdí na Moravu a tohle si pravidelně dává v jedné ostravské hospůdce, kde získal recept.
Poznámka k receptu na Šoférský guláš - bráchova varianta: Paprika se tam dle mého zdroje fakt nedává (ještě jsem se radši zeptala !!!!! Manžel si ještě přiostřuje tabascem, chilli omáčkou apod.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šoférský guláš - bráchova varianta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 11.03.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězí kližky (lze ale dělat i z vepřové plece i z jakéhokoli jiného masa i drůbežího) Vývar (nebo voda a bujon, množství podle toho, kolik chceme guláše), půl balíčku drceného kmínu, cibule – co váží maso, 5 stroužků česneku, feferonky – kozí rohy asi 5 kusů, ostré feferonky dle chuti (3ks by měly stačit),pepř (nejlepší čerstvě mletý – čtyřbarevný, stačí černý), 1 chilli paprička, 1 KL tekutého chilli nebo tabasca,)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šoférský guláš - bráchova varianta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šoférský guláš - bráchova varianta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šoférský guláš - bráchova varianta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|