|
Recept na Smetanový zeleninový vývar
Recept na Smetanový zeleninový vývar je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Smetanový zeleninový vývar budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, čtvrtka kedlubny, kousek kapusty, 2 kousky brokolice, 1 brambora, kousek květáku, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl, sladká smetana (250 ml), hladká mouka (4 lžíce) a tuk na jíšku (cca 75 g).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smetanový zeleninový vývar
Recept na Smetanový zeleninový vývar: Do 2 l vroucí vody dáme veškerou zeleninu – vcelku, osoíme a opepříme. Velmi pomalým varem vaříme asi 1 hod. Do hrnečku si oddělíme asi čtvrt litru vývaru a necháme chladnout. Zeleninu vyndáme, do smetany rozmícháme 1 lžící mouky. Na pánvičce zvlášt rozehřejeme tuk a rozmícháme do něj 3 lžíce mouky – upražíme jen velmi do světla . Jíšku pak opatrně ředíme vychladlým vývarem a stále mícháme do hladka – nesmí být žmolky. Zředěnou jíšku vléváme za neustálého míchání zpět do vývaru a pokračujeme ve velmi mírném probublávání polévky. Přilejeme tam i smetanu s moukou a provaříme vše asi 20min. (abychom necítili syrovou mouku, ale jen zeleninu. Dokořeníme muškátovým oříškem, bílým pepřem a solí. Polévka musí být krémová, hladká a chutnat po zelenině a cítit muškátem.
Poznámka k receptu na Smetanový zeleninový vývar: Jsou dvě cesty jak naložit s vyvařenou zeleninou – buď ji rozmixovat do stávající polévky, nebo ji použít ještě pod nějaké maso či do polévky (o vyhození neuvažujeme, bylo by to zbytečné plýtvání) Jinak tahle polévka je výborná, když jsme zesláblí po nemoci nebo je nám tzv.těžko od žaludku
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smetanový zeleninový vývar, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 06.10.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, čtvrtka kedlubny, kousek kapusty, 2 kousky brokolice, 1 brambora, kousek květáku, muškátový oříšek, bílý pepř, sůl, sladká smetana (250 ml), hladká mouka (4 lžíce) a tuk na jíšku (cca 75 g)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smetanový zeleninový vývar,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smetanový zeleninový vývar - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smetanový zeleninový vývar
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|