|
Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením
Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 l mléka 200 ml smetany na vaření 1,5 kg brambor 180 g tvrdého sýra na strouhání /ementál, eidam/ 4 stroužky česneku provensálské koření + petrželka 70 g másla pepř, sůl, muškátový oříšek, kari koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením
Recept na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením: Brambory omyjeme, oloupeme, a nakrájíme na plátky asi 4 mm silné. Smetanu a mléko nalijeme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, trochu kari koření a bylinky s provensálským kořením a vše necháme povařit. Postupně přidáváme polovinu strouhaného sýra. Plátky brambor nasypeme do hrnce s mlékem a smetanou a vaříme za stálého míchání asi 5-8 minut. Brambory nesmíme rozvařit. Bramborové plátky poté scedíme a poklademe je i s bylinkama a kořením na plech, nebo pekáček, který jsme vytřeli rozmačkaným česnekem a rozprostřeme je pak po celé ploše pekáčku nebo plechu. Poté brambory zasypeme zbytkem sýra, zalijeme směsí z mléka a smetany a poklademe na ně kousky másla. Pečeme v předehřáté troubě na 250 stupňů asi 35-40 minut, a pak snížíme teplotu na 150 stupňů a dopečeme do zlatova ještě dalších 15 minut. Když brambory se sýrem příliš rychle tmavnou, přikryjeme je alobalem. Hotové jídlo podáváme buď jako samostatné jídlo, aneb jako přílohu. Zdroj: Onadnes
Poznámka k receptu na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením: Recept Chci se zeptat, proč se brambory po uvaření mají scedit a pak opět v pekáči zalít scezenou směsí? Je to přece zbytečná práce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 09.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 l mléka 200 ml smetany na vaření 1,5 kg brambor 180 g tvrdého sýra na strouhání /ementál, eidam/ 4 stroužky česneku provensálské koření + petrželka 70 g másla pepř, sůl, muškátový oříšek, kari koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smetanové zapečené brambory s bylinkama a kořením
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|