|
Recept na Smažené závitky - Nem rán
Recept na Smažené závitky - Nem rán je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Smažené závitky - Nem rán budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na závitky : 250 g mletého vepř. masa ( já měla krkovici ) 15 mražených krevet, očištěných 2 mrkve 1 kedluben 1 cibule 1/2 pórku sušené houby jidášovo ucho a shitaake ( každá po hrsti ) hrst skleněných nudlí 1 vejce sůl, pepř, rybí omáčka rýžový papír olej na smažení Na zálivku : 5 pol. lžic kvalitní rybí omáčky 2 pol. lžíce cukru 1 pol. lžíce octa 1/2 pol. lžíce šťávy z citronu zelené mango, mrkev a česnek nakrájené na tenké plátky pepř, chili paprička.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažené závitky - Nem rán
Recept na Smažené závitky - Nem rán: Krevety nadrobno nakrájíme a smícháme s mletým masem. Mrkev a kedluben nastrouháme, cibuli a pórek pokrájíme najemno a vše smícháme s masovou směsí. Houby a skleněné nudle, které jsme předtím dali do horké vody na 30 minnut slijeme, a poté též pokrájíme nadrobno a přidáme ke směsi. Ochutíme solí, pepřem a rybí omáčkou dle chuti ( pozor : rybí omáčka je dost slaná ). Vše spojíme 1 vejcem a balíme do rýžového papíru, který namáčíme ve vodě ( pár vteřin ) s kapkou citronu, ale dají se též namáčet v pivě nebo samotné vodě. Smažíme dozlatova. Všechny suroviny na zálivku smícháme dohromady a podáváme se závitky. Nejlepší jsou horké. Ve Vietnamu jsou tradičními přílohami rýžové nudle a ledový salát.
Poznámka k receptu na Smažené závitky - Nem rán: Jsou tu podobné recepty, pokud to někomu bude vadit, recept nechám smazat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené závitky - Nem rán, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: AnnaD
- Datum vložení: 01.12.2014
- Počet porcí: pro 5 - 6 lidí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: na závitky : 250 g mletého vepř. masa ( já měla krkovici ) 15 mražených krevet, očištěných 2 mrkve 1 kedluben 1 cibule 1/2 pórku sušené houby jidášovo ucho a shitaake ( každá po hrsti ) hrst skleněných nudlí 1 vejce sůl, pepř, rybí omáčka rýžový papír olej na smažení Na zálivku : 5 pol. lžic kvalitní rybí omáčky 2 pol. lžíce cukru 1 pol. lžíce octa 1/2 pol. lžíce šťávy z citronu zelené mango, mrkev a česnek nakrájené na tenké plátky pepř, chili paprička
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené závitky - nem rán,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené závitky - Nem rán - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené závitky - Nem rán
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|