|
Recept na Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku
Recept na Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
vepřové plíčky 1 kostka masoxu 1 mrkev 1 plátek celeru 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře na vyvaření pár stonků liběčku a celeru na posypání uvařených plíček koření Aztécký poklad a trochu soli na osmažení olej na těstíčko: 1 vejce, 15 dkg tvrdého sýra Eidam, 1 dl mléka, 3 pl hladké mouky, 2 pl nasekaných čerstvých bylinek- dala jsem petrželku a celer.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku
Recept na Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku: Plíčky pod studenou vodou důkladně propereme, vložíme do hlubokého hrnce (vařením nabydou), přidáme všechny shora uvedené suroviny, dáme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí masa. Poté odstavíme ze sporáku, plíčky vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Pak odstraníme dýchací trubici a průdušnice a nařežeme je na 1,5-2cm silné plátky. Do plátků plíček opatrně vetřeme Aztécké koření a necháme chviličku zaležet. Mezitím si z níže uvedených surovin umícháme polotuhé těstíčko a v něm plíčky obalíme. Vložíme na pánvici do rozehřátého oleje a opékáme z obou stran do zlatavé barvy. Osmažené podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem. Z uvařených plíček si vybereme jen ty širší a hezké části, ze kterých půjdou udělat úhlednější plátky. Zbytek plíček pokrájíme nadrobno a z vývaru, zeleniny a smetany uděláme "plíčky na smetaně".
Poznámka k receptu na Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku: Minulý víkend jsme byli v Ostravě a já jsem si opět přivezla naše oblíbená plíčky, které u nás nejsou k dostání. Vždycky, když je připravuji, tak stihnu polovinu sníst, tak jsem si řekla, když jsou tak dobré na holo:-), že bych mohla vyzkoušet něco jiného, než jen na smetaně. V trojobalu by možná byly úhlednější, ale tahle verze, která mě napadla, opravdu nebyla špatná. Manžel, kdyby mě neviděl jídlo připravovat, tak by nepoznal, z čeho ta dobrota je.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 31.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: vepřové plíčky 1 kostka masoxu 1 mrkev 1 plátek celeru 3 bobkové listy 5 kuliček nového koření 5 kuliček pepře na vyvaření pár stonků liběčku a celeru na posypání uvařených plíček koření Aztécký poklad a trochu soli na osmažení olej na těstíčko: 1 vejce, 15 dkg tvrdého sýra Eidam, 1 dl mléka, 3 pl hladké mouky, 2 pl nasekaných čerstvých bylinek- dala jsem petrželku a celer
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené plíčky v sýrovo-bylinkovém těstíčku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|