|
Recept na Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí
Recept na Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsní řízky hladká mouka vejce cornflakes (kukuřičné lupínky) sůl a pepř olej na smažení 4 kukuřičné klasy cca 1 kg brambor máslo plnotučné mléko.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí
Recept na Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, propláchneme, dáme do hlubšího kastrolu, zalijeme horkou vodou, osolíme a dáme vařit. Kukuřičné klasy dáme vařit do osolené vody, vaříme asi 10 min. Poté je necháme okapat. Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na tenčí plátky, poté na šiřší proužky. Osolíme, lehce opepříme. Obalujeme v mouce, rozšlehaném vajíčku a rozdrcených cornflakes. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Vařené brambory slijeme, přidáme sůl a cca 3 lžíce másla, necháme ho rozpustit, poté šleháme a postupně přiléváme horké mléko, dokud není kaše hladká a našlehaná. Nakonec v pánvi pomalu rozpustíme kousek másla, na kterém poté zlehka opečeme kukuřičné klasy. Kukuřice poté osolíme a podáváme spolu s kaší a řízečky
Poznámka k receptu na Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí: místo kukuřičných klasů můžeme použít mraženou cukrovou kukuřici, kterou zlehka opékáme na másle dozlatova. (Při servírování nandáme na talíř kaši a uděláme do ní lžící důlek, do kterého nasypeme kukuřici) Obměna: k bramborové kaši se skvěle hodí i hrášek nebo karotka – jak jinak než na másle
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Aronoele (Kamila Švarcová)
- Datum vložení: 02.12.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí prsní řízky hladká mouka vejce cornflakes (kukuřičné lupínky) sůl a pepř olej na smažení 4 kukuřičné klasy cca 1 kg brambor máslo plnotučné mléko
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené kuřecí řízečky v cornflakes s bramborovou kaší a kukuřicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|