|
Recept na Slávinky
Recept na Slávinky je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Slávinky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
120 ml (g) vody, 70 g cukru, 100 g másla, 50 g rozinek, špetka soli, 2 žloutky, strouhaná citrónová kůra, lžička citrónové šťávy, 390-400 g hladké mouky, 21 g droždí Na obalení bílek, 2 lžíce moučkového cukru, sekané mandle.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slávinky
Recept na Slávinky: Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé, máslo měkké, povolené) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 4 díly - z každého uděláme bochánek a necháme asi 10 minut odpočinout. Bochánky vyválíme na kulatý plát, který rozřízneme na 6-8 výsečí a z každého trojúhelníčku srolujeme rohlíček. Při rolování povytahujeme cípek, aby jím byl rohlíček co nejvíce omotán. Všechny umotané rohlíčky omočíme v bílku, smíchaném s cukrem a oválíme v sekaných mandlích. Nebo můžeme mandle vmíchat do bílku s cukrem a rohlíčky omočit v této směsi. Naskládáme je na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme vykynout a upečeme o světlerůžova (180°C/asi 20 min).
Poznámka k receptu na Slávinky: Z této dávky máme 24 nebo 32 malinkatých rohlíčků - bezkonkurenčně nadýchaných a voňavých máslem i citrónovou kůrou. (Pokud by někdo chtěl přemýšlet nad názvem, jsou pojmenované podle mé velice dobré a milé kamarádky, která sem, na Topky, sice nechodí, ale její stránky zná spousta z vás dobře :-)) Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kynute-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slávinky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 11.04.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 120 ml (g) vody, 70 g cukru, 100 g másla, 50 g rozinek, špetka soli, 2 žloutky, strouhaná citrónová kůra, lžička citrónové šťávy, 390-400 g hladké mouky, 21 g droždí Na obalení bílek, 2 lžíce moučkového cukru, sekané mandle
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slávinky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slávinky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slávinky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|