|
Recept na Slaný dort kulatý
Recept na Slaný dort kulatý je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Slaný dort kulatý budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na slaný korpus,zadělávaný v domácí pekárně: 320 ml mléka 40g oleje 30g solamylu 500g polohrubé mouky 14L sušeného droždí na naplnění a ozdobu: salát rumcajs jemně usekaný 20dkg česneková pomazánka 30dkg finská pomazánka 20dkg salámy Herkules,Poličan,Chorizo, kuřecí debrecínka po 20 dkg Ementál po 10dkg na ozdobu sterilované kukuřičky,chillie papričky červené a zelené,sterilované cibulky,rajčátka,pórek,pár zelených a černých oliv, plátky salátové okurky,petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slaný dort kulatý
Recept na Slaný dort kulatý: V DP zadělat a nechat vykynout těsto. Formu o průměru 20cm vystříknout olejem, nebo vymazat. Těsto nalít a zarovnat, 10 min nechat ještě dokynout a na 160°C péct cca 30min dle trouby. Hotový korpus nechat vychladnout,dvakrát proříznout, nerovný vršek odříznout. Na proříznuté plochy naneseme pomazánky, saláty dle chuti v pěkné vrstvě. Korpus složíme, na vrch naneseme poslední vydatnou vrstvu a pomažeme boky. Dál už zdobíme dle fantazie. Já jsem boky olepila rozpůlenými plátky Choriza, vršek pokladla ruličkami z Poličanu a sýru a zdobila kornoutky choriza s ukrytou cibulkou, kornoutky z debrecínky s pálivou papričkou, růžičkami z Poličanu, rajčátky na párátku,proužky a vystřižené lístečky z listu pórku. Na závěr kolem spodku zastrkané malé větvičky petrželky.
Poznámka k receptu na Slaný dort kulatý: Můj první slaňas.Myslela jsem, že je to rychlejší, než marcipán, ale chyba lávky, je to taky práce, než tomu člověk dá aspoň trošku fazonku;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaný dort kulatý, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: srettka
- Datum vložení: 09.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: na slaný korpus,zadělávaný v domácí pekárně: 320 ml mléka 40g oleje 30g solamylu 500g polohrubé mouky 14L sušeného droždí na naplnění a ozdobu: salát rumcajs jemně usekaný 20dkg česneková pomazánka 30dkg finská pomazánka 20dkg salámy Herkules,Poličan,Chorizo, kuřecí debrecínka po 20 dkg Ementál po 10dkg na ozdobu sterilované kukuřičky,chillie papričky červené a zelené,sterilované cibulky,rajčátka,pórek,pár zelených a černých oliv, plátky salátové okurky,petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaný dort kulatý,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaný dort kulatý - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaný dort kulatý
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|