|
Recept na Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem
Recept na Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem je zařazen v kategorii studená kuchyně.
K přípravě Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
na piškotovou roládu 3 bílky 3 lžíce studené vody na špičku nože sůl 3 žloutky 7 zarovnaných lžic hrubé mouky(80g) na náplň 300 g Lučiny 140 g Nivy 50 g mandlových špalíčků přibližně 30 kuličk hroznového vína(záleží na velikosti) na ozdobení tavený sýr Ring(100g balení ve střívku) na zabalení alobal cca 35 cm dlouhý.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem
Recept na Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem: Zapneme si troubu na nejvyšší stupeň. Plech si vyložíme pečícím papírem. Ručním elektickým šlehačem si na stupeň č.4 ušleháme bílky společně s vodou a solí do takové hustoty, že když mísu otočíme dnem vzhůru, bílky v ní zůstanou. Přidáme žloutky a lehce je prošleháme. Rychlost šlehače snížíme na stupeň č.1, po lžíci přidáváme mouku a lehce vmícháváme. Těsto vlijeme na předem přichystaný plech s pečícím papírem a rovnoměrně ho rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a na 170st. a pečeme do zrůžovění cca 5-6minut(záleží, jakou máme troubu,já mám plynovou). Vytáhneme z trouby, necháme 2minutky zchládnout a společně s pečícím papírem zamotáme do rolády. Než nám roláda vychladne, nasekáme si mandlové špalíčky na drobnější kousky a nivu rozmačkáme vidličkou. Roládu opatrně rozbalíme a odstraníme pečící papír. Na piškotový plát naneseme lučinu a stěrkou opatrně, abychom těsto nepotrhali ji stejnoměrně rozetřeme. Posypeme nivou, mandlemi a poklademe hroznovým vínem. Poté plát opatrně zavineme do rolády, dáme na alobal spojem dospod a alobal uzavřeme. Dáme odpočinout do lednice, stačí na 1hodinu. Z rolády krájíme 2cm široké plátky. Z kraje střívka sýru Ring si uděláme dírku, kterou sýr protlačujeme a na hřbetu každého ukrojeného plátku rolády tvoříme vlnovky, nebo jinou ozdůbku. Můžeme také celou roládu potřít sýrem, posypat nasekanámi mandlemi a teprve pak krájet.
Poznámka k receptu na Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem: Měla jsem udělané větší množství"Bezkonkurenční domácí Lučiny"od Bibinky a honila nás mlsná, ale na něco slaného.Měla jsem ještě Nivu a hrozny,tak mě napadla náplň, kterou jsem zde uvedla.Těsto jsem použila z rodinného receptu na nastavovaný piškot, jen jsem vynechala cukr a přidala trošku soli. Mouku jsem odměřovala lžící z klasického příborového servisu. Našla jsem tady jednu slanou roládu od žížalky, kterou přidávám do podobných. http://www.toprecepty.cz/recept/30389-bezkonkurenc...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 10.06.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Studená kuchyně
- Suroviny: na piškotovou roládu 3 bílky 3 lžíce studené vody na špičku nože sůl 3 žloutky 7 zarovnaných lžic hrubé mouky(80g) na náplň 300 g Lučiny 140 g Nivy 50 g mandlových špalíčků přibližně 30 kuličk hroznového vína(záleží na velikosti) na ozdobení tavený sýr Ring(100g balení ve střívku) na zabalení alobal cca 35 cm dlouhý
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slaná roláda se sýrem a hroznovým vínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|