|
Recept na Škvarkovníky
Recept na Škvarkovníky je zařazen v kategorii ostatní.
K přípravě Škvarkovníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg polohr.múky, 80-90 dkg škvariek, 2 kocky droždia, 2 kávové lyžičky cukru, 6 káv. lyžičiek soli, korenie (mletý pepř), 1 vajce, 1 žltok, mlieko, 1/2 deci oleja.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Škvarkovníky
Recept na Škvarkovníky: Škvarky sa zomelu. Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie. Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások. Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žltok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť. Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natreme škvarkami. Poskladáme ako listkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.Kladieme na suchý plech, potreme vajcom a necháme trocha podkysnúť.
Poznámka k receptu na Škvarkovníky: Tento recept jsem získal od paní Počerecké z Valče (obec pár kilometrů pod Martinem). Tam jsme letos v létě u rodiny trávili prodloužený víkend. Recept je ručně psaný a omlouvám se, pokud jsem něco špatně opsal. Dnes jsem se rozhodl recept vyzkoušet a porovnat tak škvarkovníky z Valče o mé výtvory. Vše začalo zajímavě, kdy jsem v rozporu s receptem dal připravit kvásek a šel na net hledat, jak se vlastně překládá listové těsto. Zdržel jsem se pouhých 5 minut, ovšem kvásek byl rychlejší(viz foto). Z receptu se nedozvíme výšku "rozvaľkania". Já jsem to tipnul na 1cm, ale podle fotek zjišťujeme, že to chce více roztáhnout.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkovníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 16.02.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ostatní
- Suroviny: 1kg polohr.múky, 80-90 dkg škvariek, 2 kocky droždia, 2 kávové lyžičky cukru, 6 káv. lyžičiek soli, korenie (mletý pepř), 1 vajce, 1 žltok, mlieko, 1/2 deci oleja
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkovníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkovníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkovníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|